Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Creëer een healing environment met kleurrijke wandbescherming

Storax_UMCG_220906_L1000636_bvdwfp

Tekst | Storax BV

Beeld | Storax BV

12 januari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor een interieur met aandacht voor gezondheid en welzijn

In de zorgsector zien we steeds meer ziekenhuizen en zorgwoningen streven naar een healing environment. Een optimale herstelomgeving waar patiënten zich op hun gemak kunnen voelen en minder stress ervaren. 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bijvoorbeeld daglicht, privacy en stilte een positieve invloed hebben op het welzijn van patiënten. Ditzelfde geldt voor rustgevende kleuren, natuurlijke materialen en natuurfoto’s. Reden genoeg voor Storax BV om de healing environment filosofie door te voeren in haar programma Acrovyn wandbescherming.

Nieuwe kleurencollectie en structuur

Storax is samen met kleurconsultants en interieurarchitecten gekomen tot een nieuwe kleurencollectie bestaande uit 40 standaardkleuren en 12 hout-, beton- en metaallooks. Daarnaast kan iedere gewenste kleur geproduceerd worden vanaf 300 m2. Naast de kleuren is ook het oppervlak van de stootplaten aangepast naar een zeer fijne structuur. Dit oogt fraaier en is gemakkelijker te reinigen voor een optimale hygiëne. Benieuwd welke kleurencombinaties kunnen bijdragen aan een healing environment? Vraag dan de Acrovyn healing environment brochure op ter inspiratie.

Acrovyn is leverbaar in 40 standaardkleuren en 12 hout-, metaal- en betonlooks.

Wandbescherming als fotowand

Met Acrovyn by Design biedt Storax de mogelijkheid om wandbescherming te voorzien van een eigen ontwerp, foto of tekst. Denk bijvoorbeeld aan een mooie natuurfoto als fotowand in een behandel- of wachtruimte. Storax print uw ontwerp op de wandbescherming en voorziet de printlaag van een transparante beschermlaag. Zo beschermt Storax niet alleen uw muren, maar ook uw afbeeldingen.

Met Acrovyn by Design kunt u wandbescherming voorzien van uw eigen foto, tekst of ontwerp.

Compleet programma wandbescherming

Storax beschikt over een compleet programma wandbescherming inclusief stootplaten, stootlijsten, lambrisering, leuningen, hoekbeschermers en plinten. Handig voor de klant om één aanspreekpunt te hebben. De kracht van Storax is het ontzorgen van klanten voor het gehele traject van A tot Z. Daarnaast onderscheidt Storax zich door een professionele montage en een hoog afwerkingsniveau. 

Vrijblijvend advies op locatie

Storax specialisten staan voor u klaar om hun projectervaring en productkennis te delen. Zij identificeren de kwetsbare gedeeltes binnen het gebouw en adviseren een passende oplossing voor uw wensen en budget. Voor nieuwbouw biedt Storax ook een virtual reality tool om een beeld te krijgen van de vele mogelijkheden.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details