Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Vloeren en wanden

De beste natuurlijke vloer

High Resolution-Linoleum Topshield pro education.

Tekst | Forbo

Beeld | Forbo

16 augustus 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

98% natuurlijke grondstoffen en CO2-neutraal productieproces zonder compensatie

Forbo Flooring, marktleider in duurzame vloeroplossingen,  introduceert Marmoleum met een nieuwe Topshield afwerking: de Topshield pro. Dit is de derde generatie van de Topshield afwerking, waardoor een Marmoleum vloer nu nog langer meegaat. Topshield wordt al meer dan tien jaar gebruikt als fabrieksfinish op alle Marmoleum vloeren om de gewenste kwaliteit tijdens de gehele levensduur van de vloer te waarborgen. De nieuwe afwerking verbetert de kwaliteit en maakt daarmee de professionele omgeving klaar voor de toekomst. 

Drie keer beter

Hoe goed een vloer – inclusief toplaag – presteert, wordt pas duidelijk naarmate de levensduur vordert. Een goede toplaag is van belang om gebruikssporen op de vloer te minimaliseren en de vloerkwaliteit te waarborgen. Om deze reden blijft Forbo haar Topshield afwerkingen optimaliseren.Zo biedt de nieuwe Topshield pro een drie keer betere bescherming dan zijn voorganger. Topshield pro is beter op drie fronten: de toplaag heeft een zeer goede slijtvastheid, een uitstekende vlekbestendigheid en de vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. 

Meest duurzame vloer

Het productieproces van Marmoleum heeft een extreem lage milieubelasting. Marmoleum bestaat voor maar liefst 98% uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie van de vlasplant, houtmeel – een restproduct uit de bosbouw – en jute dat als eenjarig gewas is geoogst. Deze ingrediënten groeien snel en nemen meer CO2 op dan dat tijdens de productie wordt uitgestoten. De vloer wordt gemaakt met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen en alle grondstoffen en productieafval worden gerecycled. Dit maakt Marmoleum de meest duurzame en veerkrachtige vloer in de markt. Marmoleum met Topshield pro biedt verbeterde prestaties gedurende de gehele levensduur, waardoor Forbo’s milieuvriendelijke vloer nu nog duurzamer wordt.

De perfecte vloer voor dagelijks gebruik

Marmoleum is ideaal voor alle gebouwen met drukbezochte ruimtes zoals onderwijsinstellingen, kantoren of commerciële ruimtes. Daarnaast is de vloer erg geschikt voor plekken waar hygiëne hoog in het vaandel staat, zoals in de verpleging of gezondheidszorg. Marmoleum is eenvoudig schoon te maken, bacteriostatisch, heeft een beschermende werking en kan worden gedesinfecteerd. Door de uitgebreide kleurenselectie en formaten is Marmoleum overal toepasbaar. 

Uitgebreid getest

De nieuwe Topshield pro is een lange periode getest in de praktijk en in het laboratorium. In een test dat werd uitgevoerd door TÜV Rheinland, presteerde Marmoleum met Topshield pro significant beter dan vergelijkbare producten van andere fabrikanten bij extreme slijtage. De fabrieksfinish beschermt beter tegen vuil en zand, maar ook tegen voetverkeer en belastingen van wielen en rollen. De nieuwe finish maakt Marmoleum ook beter bestand tegen de nieuwste alcoholhoudende ontsmettingsmiddelen.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details