Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De functionele eigenschappen van een ziekenhuis gecombineerd met het principe “healing environment”
Een natuurlijk beeld op de verpleegafdeling van het CWZ.

De functionele eigenschappen van een ziekenhuis gecombineerd met het principe “healing environment”

Hygiëne, “healing environment” en flexibiliteit vormen de uitgangspunten voor zorggebouwen van deze tijd. M-Wall speelt met hoogwaardige wand- en hoekbeschermingen in op deze ontwikkelingen. Altijd met het primaire zorgproces op de eerste plaats.

In ziekenhuizen en andere behandelcentra zal onder andere hygiëne altijd belangrijk blijven, maar vandaag de dag staat ook de patiënt centraal. Het principe “healing environment”, een omgeving die herstel, welzijn en beleving zodanig ondersteunt dat zij bevorderend werkt op genezing. Stressvermindering en het creëren van een prettige sfeer zodat mensen zich fijn voelen. 

Ziekenhuis van de toekomst

Recent heeft M-Wall meegewerkt aan de ontwikkeling van het langetermijn-huisvestingsplan van het CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen) gericht op het realiseren van het ziekenhuis van de toekomst. De eerste mijlpaal is bereikt, de oplevering van de vernieuwde verpleegafdeling.  In samenwerking met Het Zuiden Projectstoffering zijn op de verpleegafdeling M-Wall Hygienic panelen geïnstalleerd.

Met de M-Wall Hygienic, M-Wall Protect en M-Wall Basic productseries biedt M-Wall voor iedere ruimte een passende oplossing. Van de operatiekamer en cleanroom tot en met de (ziekenhuis)apotheek, patiëntenkamer, wachtruimte en (transport)gang, waar de panelen dienst kunnen doen als lambrisering of wandhoge wandbekleding, bedachterwand, stootrand, schopplaat, deurbescherming en/of hoekbescherming. 

In samenwerking

Het Zuiden projectstoffering heeft in dit project tevens de vloerafwerking aangebracht wat heeft gezorgd voor een perfect eindresultaat. Door de 2 mm dikte van zowel de M-Wall panelen als de 2 mm dikke vloerafwerking, is gezorgd voor een perfecte aansluiting tussen wand en vloer. Steeds meer vloerenbedrijven kunnen ook de installatie van M-Wall producten verzorgen. Dat is tevens voor de eindgebruiker van positieve invloed, doordat er minder partijen betrokken zijn bij de uitvoering van het project.  

Alle M-Wall materialen zijn speciaal ontwikkeld om snel, veilig, eenvoudig en veelvuldig te worden gereinigd.

Natuurlijk

Centraal in het huisvestingsplan staat het principe van een “healing environment”, waarin ook de natuur een belangrijke rol speelt. Uitzicht op natuur en zo natuurlijk mogelijke materialen. Alle M-Wall panelen hebben een natuurlijke uitstraling, door de fijne structuur zijn de panelen niet glanzend en gaan onopvallend op in de omgeving.  Mede doordat het mogelijk is om specifieke detailleringen en bijzondere vormen uit te voeren, worden naden tussen panelen tot een minimum beperkt. 

Voor het uitzicht op de natuur heeft men gekozen voor afbeeldingen die het regionale landschap weerspiegelen, waarin patiënten hun weg kunnen zoeken, hetgeen uitnodigt om het natuurgebied verder te verkennen. Zo wordt een wandeling door het landschap als het ware een weg naar herstel.

Die wandeling begint op de verpleegafdeling direct bij binnenkomst, met een grote overzichtsfoto. Voor deze foto is gekozen voor de speciale techniek, waarbij de afbeelding zonder gebruik van extra lijm is aangebracht op onze M-Wall Hygienic wandhoog. Door de rondingen in deze wand zijn de M-Wall Hygienic panelen thermisch gebogen. 

In de gangen is gebruik gemaakt van M-Wall Hygienic als lambrisering om de wanden te beschermen tegen schade, veroorzaakt door  bijvoorbeeld het transport van karren en bedden, met hierboven een afbeelding van de diverse elementen uit de regionale natuur. 

Hygiëne en gemak

Vandaag de dag spelen eenvoudig reinigbare oppervlakten een belangrijkere rol dan ooit. Alle M-Wall materialen zijn speciaal ontwikkeld om snel, veilig, eenvoudig en veelvuldig te worden gereinigd. De unieke productsamenstelling garandeert een snelle en veilige reiniging met een minimum aan zeep- of desinfectie toevoegingen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details