Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De inrichting van een ziekenhuis vraagt om een doordachte aanpak: Van concept tot meubel
De Ino zorgrelax staat op heel wat materniteiten door de combinatie van huiselijkheid, comfort en ergonomie.

De inrichting van een ziekenhuis vraagt om een doordachte aanpak: Van concept tot meubel

Vanuit de filosofie Creating Healing Environments denken Studio M en Moments Furniture mee bij het ontwikkelen van volwaardige concepten voor ziekenhuizen. Centraal doorheen de hele inrichting staat het creëren van een therapeutische ervaring die bijdraagt aan het genezingsproces van de zorgvrager.

Ook de wachtruimtes van AZ Delta kregen geschikt meubilair. (Beeld: Marc Sourbron)

Een ziekenhuis inrichten vraagt om een doordachte totaalaanpak. Het interieur moet rust brengen en de onrust van patiënten en bezoekers helpen verminderen. “Moments Furniture stond recent nog in voor de inrichting van het AZ Delta in Roeselare, één van de nieuwste ziekenhuisrealisaties in België en een project van VK Architects. We namen het concept op ons van A tot Z. Met onze conceptstudio Studio M dachten we samen met de klant en de architect actief mee over de inrichting”, zegt hospitality creator Serge De Rouck. “Dit vertaalde zich in een resultaat met maximale aandacht voor de zorgvrager, de zorgverlener en de bezoeker. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de patiëntenkamers, de verschillende wachtruimteconcepten, de koffiecorners, de personeelsruimtes, de pediatrische en palliatieve afdeling, de stille ruimte, ….”

Van de wachtzalen tot de patiëntenkamers: comfortabel meubilair past binnen een breder interieurconcept waar alles op elkaar wordt afgestemd.

Beter uit bed

De laatste jaren wordt de periode die patiënten in bed doorbrengen steeds korter. Door hen sneller te mobiliseren, wordt hun autonomie en genezingsproces bevorderd. Daarnaast is er ook de sterke ontwikkeling en toename van het aantal daghospitalisaties. Daardoor daalt enerzijds het aantal bedden en wordt anderzijds ingezet op het mobiliseren van de patiënten, zowel in het dagziekenhuis als op de patiëntenkamers. Deze tendensen vragen om nieuwe, aangepaste producten. 

De cardiokliniek van het AZ Monica in Antwerpen is uitgerust met Fusion zorgrelaxen die zorg en comfort combineren.

“Naast meedenken op het vlak van concepten, ontwikkelt Moments ­Furniture innovatieve producten die zowel de filosofie van het ziekenhuis en de afdeling als het ontwerp kracht bijzetten”, zegt Marie Thevelin, product manager bij Moments Furniture. “We helpen ziekenhuizen met hun concept en met specifieke producten. Vanuit onze passie en ervaring ontwikkelden we één van de beste zorgrelaxen wereldwijd. Voorbeelden waar de expertise van Moments Furniture in beeld kwam, zijn de speciale ontwikkeling van onze Ino relaxzetel voor de afdeling orthopedie van het AZ Delta. In het AZ Monica in Antwerpen hielpen we de architecten van Assar Llox met de invulling van de juiste producten, zoals onze Fusion relaxzetel in de nieuwe cardiokliniek.” 

De zorgzetel Ino kun je uitrusten met allerlei accessoires die de zorgvrager mobiliseren en meer autonomie bieden.

Betrouwbare partner

Moments Furniture heeft een uitgebreid productaanbod voor ziekenhuizen, waar maximale hygiëne, veiligheid, ergonomie en duurzaamheid centraal staan. Ze kunnen uitgerust worden met een ruime keuze aan zorgaccessoires die mobilisatie en gebruiksgemak stimuleren. Door deze ervaring, passie en kennis is Moments Furniture al jarenlang een betrouwbare partner voor ziekenhuizen. “We geloven voluit in wat we doen en in de meerwaarde van onze producten”, zegt Thevelin. “Al nodigen we je graag uit om het comfort en gemak voor zorgvragers, zorgverleners en bezoekers zelf te ervaren tijdens een gesprek.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details