Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De juiste robots op de juiste plek
M-ATS – Mobile ATS.

De juiste robots op de juiste plek

Slimme robotoplossingen verlichten het werk van zorgmedewerkers

Het is duidelijk dat de COVID-19 pandemie het tekort aan medewerkers dramatisch heeft beïnvloed. Om de gaten in de capaciteit van mensen op te vullen en de volledige waarde te benutten, beginnen steeds meer ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen gebruik te maken van automatiseringstechnologieën.

De automatisering van medische behandelingen mag dan wel hypermodern zijn, maar vaak ontbreekt het bij zware taken aan de juiste robots die de medewerkers bijstaan.

Het is bekend dat elke medische praktijk draait om medische instrumenten, die speciale zorg vereisen en altijd gesteriliseerd moeten worden voordat patiënten geopereerd worden. Het sterilisatieproces omvat veel verplaatsingen van instrumenten naar de autoclaven, naar verschillende delen van de CSA en van en naar de OK. Dit is een taak die uitstekend uitgevoerd kan worden door mobiele robots in plaats van medewerkers. Mensen zijn niet gemaakt voor zwaar, gevaarlijk of repetitief werk. Als we deze taken kunnen overlaten aan slimme robots die op de werkplek zij aan zij met mensen kunnen werken, kunnen medewerkers zich concentreren op specifieke taken die veel lonender, veiliger en bevredigender zijn en die een speciale bekwaamheid en specialisme vragen.

ATS – Automatic Transfer System.

Om de veiligheid te vergroten, het proces te verbeteren en het risico op kruisbesmetting te verkleinen, heeft Steelco een aantal robotoplossingen ontwikkeld die medewerkers ondersteunen. Ze zijn in staat tot autonome navigatie, bewegingen door smalle paden, detectie van obstakels, interactie met liften en machines en veilig werken rond mensen. Een overzicht van enkele belangrijke automatiseringsontwikkelingen:

ATS – Automatic Transfer System

ATS is een automatiseringssysteem dat speciaal ontworpen is voor het automatiseren van laad-, los- en transportprocedures volgens een aantal vooraf bepaalde paden. ATS optimaliseert de workflow en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de risico’s die gepaard gaan met handmatig laden en lossen.

Een shuttle-lader brengt elk beladingsrek automatisch op zijn plaats, laadt elke eenheid en selecteert het juiste programma voor de verwerking van de goederen. Zodra de artikelen de cyclus hebben doorlopen, lost een ander ATS het behandelde beladingsrek langs de schone kant en brengt ze naar een opslagstation, klaar voor inspectie en verpakking. De grote flexibiliteit en modulariteit maken ATS tot een perfecte oplossing voor een optimale workflow. Ongeacht de grootte van de faciliteit: ATS levert maximale productiviteit en efficiëntie met de kleinste voetafdruk.

R-APPIT – Packaging Robot.

M-ATS – Mobile ATS

M-ATS is de meest innovatieve oplossing voor het verplaatsen van automatische laadwagens op CSA-afdelingen door vrij te bewegen in elke open ruimte. Het is een zelfrijdende robot die grote volumes instrumentennetten en sterilisatiecontainers kan verplaatsen zonder directe menselijke controle en handelingen. In tegenstelling tot meer traditionele manuele en geautomatiseerde systemen, vermindert deze specifieke robot het aantal transportbanden en wagens dat nodig is in laad- en loszones drastisch, met praktische voordelen voor de productiviteit van de operator.

M-ATS kan de volledige workflow van een CSA beheren, controleren en traceren, zodat het personeel zich kan concentreren op andere activiteiten die meer specialisme vragen.

R-APPIT – Packaging Robot

Steelco automatisering om het steriele verpakkingsproces op CSA-afdelingen uit te voeren. R-APPIT elimineert de noodzaak van handmatige interventie en het risico van menselijke fouten of besmetting, terwijl de verpakkingsintegriteit behouden blijft. Het automatisch verpakken en labelen van chirurgische sets biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van handmatige procedures in termen van snelheid, consistentie, logistiek en het minimaliseren van het risico van menselijke fouten of besmetting, terwijl de verpakkingsintegriteit behouden blijft.

Alle automatiseringsoplossingen van Steelco zijn ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij hun dagelijkse taken, om potentiële prestatieverliezen te verminderen, om de veiligheid te verhogen en om consistente resultaten te leveren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details