Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De kracht van modulaire woningbouw: ‘We zijn niet aan vaste maatvoering gebonden’
Suzanne Schreuders, General Manager Sales bij Dutch Cabin Group.

De kracht van modulaire woningbouw: ‘We zijn niet aan vaste maatvoering gebonden’

Suzanne Schreuders, General Manager Sales bij het bedrijf in Klundert, belicht de entiteiten, gaat dieper in op de mogelijkheden en geeft aan dat de modulaire bouwer de vleugels over ’s landgrenzen verder uitspreidt.

Ruimte en comfort.

Dutch Cabin Group stelt zich open voor alles wat de markt vraagt. “Onze expertise is dermate breed dat we zowel in de zorg, in de scholenmarkt, in de bouw én aan de woningbouw kunnen leveren. Innovatie en flexibiliteit vormen de rode draad in onze werkwijze. Er zitten weinig beperkingen aan ons denkvermogen. Dat kan mede doordat we twee eigen fabrieken in Nederland hebben en collega’s met jarenlange ervaring.”

Demomodel

Schreuders weet dat betaalbare woningen hoog op de politieke agenda staan. “Wij leveren graag een bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort. Van appartementen tot gezinswoningen. Denk aan een-, twee- of driekamerwoningen of studentenhuizen van meerdere verdiepingen. In Klundert hebben we een demomodel staan van een eengezinswoning. Beneden de woonkamer, keuken en het toilet, boven drie slaapkamers en een badkamer.” De modelwoning is voorzien van een warmtepomp, want duurzaam werken is een belangrijk aspect in de aanpak van Dutch Cabin Group. Ook appartementen met een balustrade ervoor en een trap ernaast kunnen tot vijf, zes hoog worden gebouwd. “Wat wij willen, is de kracht van modulaire woningbouw laten zien en zoveel mogelijk vanuit die flexibiliteit denken, ontwerpen en ontwikkelen.”

Een ruime, sfeervolle slaapkamer.

Tot het uiterste

De persoonlijke drive van Schreuders is illustratief voor die van het bedrijf en de collega’s. “Wij gaan voor iedere klant tot het uiterste. Ik voel echt een klik met het bedrijf. We horen vaak, vooral ook van nieuwe medewerkers en klanten, dat we een laagdrempelig bedrijf zijn waar de sfeer open en prettig is. Fijn, want dat is wat we willen!” Dutch Cabin Group heeft, mede door een aantal overnames in de voorbije jaren, in Klundert de labels Primakabin, Direct Bouw, De Cabin Concurrent en Wagen­bouw Bouwsystemen. “Elk actief en concurrerend op eigen terrein”, zegt Schreuders­. Behalve nabij Moerdijk en in Oude-Tonge (Hamburg Verhuur, industrie en evenementen) is het bedrijf ook een gewaardeerd partner in Duitsland (E.Rent Raumsysteme). 

De badkamer.

Het toekomstbeeld van Dutch Cabin Group, onderdeel van de Scandinavische Adapteo Group, is helder: “Aansprekende projecten realiseren en expertise uitwisselen. Als het gaat om het neerzetten van mooie gebouwen, delen we dezelfde passie. We versterken elkaars enthousiasme. Dat zij beursgenoteerd en kapitaalkrachtig zijn, brengt ons extra financiële mogelijkheden. Daardoor kunnen we nog meer investeren in groei en ontwikkeling. In Zweden bouwen ze eveneens prachtige referentieprojecten in alle diverse markten. Betonvloeren kenden ze tot voor kort nog niet. Wij kunnen die ervaringen met hen delen. Vroeger moest ik klanten nog wel eens overtuigen van de kwaliteit van modulebouw, tegenwoordig is dat minder. Veel mensen weten inmiddels hoe stevig, mooi en comfortabel hiermee gebouwd kan worden.”

Het exterieur van de modelwoning van de Dutch Cabin Group oogt sfeervol.

Oneindig veel kansen

Dat Dutch Cabin Group thuis is in modulaire bouw in al zijn vormen, wordt door Schreuders­ nog eens extra onderstreept met de groei van het bedrijf. “Toen ik hier 12,5 jaar geleden startte, had ik zes collega’s. Nu zijn dat er 143, die gepassioneerd en met toewijding opdrachten realiseren. Ik weet dat er nog oneindig veel kansen liggen. Vroeger maakten bedrijven een prognose voor vijf jaar of langer maar nu kijkt bijna niemand meer verder dan drie of vier jaar vooruit. Dan is een flexibel concept natuurlijk veel gunstiger dan traditioneel bouwen. Wij zien uit naar alle ontwikkelingen, zijn op dit moment bezig met onze uitbreiding naar België­ en willen ons samen met Adepteo verder verspreiden over Europa. Prachtig om hieraan mee te mogen werken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details