Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De missie van Vanguard Healthcare in het Caribisch gebied gaat door

De missie van Vanguard Healthcare in het Caribisch gebied gaat door

Sinds februari zorgt één van de meest geavanceerde mobiele operatiekamers van Vanguard Healthcare voor de helft van de klinische capaciteit van Bonaire, één van de eilanden van de Nederlandse Antillen.

De mobiele unit van Vanguard heeft het leven van zowel klinisch personeel als patiënten op Bonaire een stuk eenvoudiger gemaakt. Zonder de mobiele eenheid hadden ze het vliegtuig moeten nemen om elders zorg te verlenen of te ontvangen. In plaats daarvan bracht Vanguard de zorg naar hen toe.
Sinds de komst van de unit hebben meer dan 570 behandelingen plaatsgevonden, waaronder 117 orthopedische en 4 cardiologische ingrepen. Aangezien Bonaire zo’n 16.500 inwoners telt, heeft dus al bijna 3,5% van de bevolking van het eiland een behandeling ondergaan in deze unit.

Tristan Botjes, de interne projectcoördinator van het San Francisco Ziekenhuis: “Op een bepaalde manier zijn VHS en Bonaire vanaf nu voor het leven met elkaar verbonden. Op straat spreek je mensen die vertellen over hun leven vóór en na een behandeling. Sommigen laten zelfs trots hun kind zien, die in de unit geboren werd. Tot nu toe hebben we twintig geboortes meegemaakt!”

Tekst: Vanguard Healthcare
Foto’s: Laurens Janus

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details