Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De zorgsector ‘ontzorgen’
Bij het AZ Maria Middelares overdekt over de voetgangersbrug naar de ingang of de auto.

De zorgsector ‘ontzorgen’

Hij illustreert daarmee de technische kennis en deskundigheid van Juri en de cyclus die het bedrijf in Zele doorloopt.

Nieuwbouw en renovatie zijn bij de honderd eigen arbeiders en zestig hoog opgeleide bedienden van Algemeen Bouwbedrijf Juri in vertrouwde handen. Een hoge afwerkingsgraad gaat bij Juri nauw samen met snelheid. Goed voorbeeld daarvan is de realisatie van Residentie Hertog Jan in Kortenberg, een woonzorgcentrum met zorgkamers. “Met respect voor timing hebben we dat in negen maanden gebouwd met een ‘high end’ afwerking. Het omvat een cinema, bibliotheek, keuken, wellness en brasserie.” 

Naast de expertise die Juri heeft in de bouw van scholen en appartementen, ligt de nadruk dus zeker ook op de zorgsector. “We zijn daarmee vertrouwd en zien kans de klant alle zorg rondom de nieuwbouw of renovatie uit handen te nemen. Zij kunnen zich concentreren op de zorgverlening, wij op het bouwproces.”

Woonzorgcentrum Maria Assumpta in Dilbeek.

De veelzijdigheid van het bouwbedrijf wordt door De Bock onderschreven met de bouw van een parking en voetgangersbrug bij ziekenhuis AZ Maria Middelares aan de buitenring van Gent. “We hebben daar gebouwd in nauw overleg met de nationale spoorwegmaatschappij en het ziekenhuis. De parking werd op twee maanden tijd afgebroken in Gent zuid, en heropgebouwd als voorlopige parking die er intussen toch al enkele jaren staat.”

Ook de bouw van funderingen voor de voorlopige uitbreiding met containersystemen te UZ Gent, leveren en plaatsen van eenheden voor coronapatiënten, bouwen van betonnen omhulsels voor protonentherapie tot de bouw van complete woonzorgcentra voor klanten als Aedficia, Vulpia, Cofinimmo: het zijn niet alleen staaltjes van vakmanschap maar ook van snelheid. 

Veelal worden woonzorgcentra door Juri sleutel op de deur gebouwd. “Het wordt vaak als voorbeeld opgevoerd,” zegt De Bock. Zonder anderen te kort te doen, geeft hij een compliment aan de veertig ingenieurs bij Juri. “Hoe moeilijker, hoe sneller, hoe beter. Dat geldt ook voor de eigen architecten.” Het tekent de deskundigheid die Juri in eigen huis heeft. “Probleemoplossend denken en werken, staat hier centraal.” 

Dat het bedrijf niet zo bekend is als andere grote spelers, schrijft De Bock toe aan de tevredenheid van bestaande klanten. “We werken al decennia voor negentig procent voor dezelfde opdrachtgevers. Door onze aanpak hebben we bij hen veel krediet opgebouwd.” Het zegt wat over de kwaliteit die opgaat in het werk dat Juri realiseert. Ook in tijden van crisis geniet het bouwbedrijf vertrouwen. “Ook op die momenten staan wij met onze mensen klaar voor de opdrachtgevers.” In Covid-19-tijd werd op 99 procent van de opdrachten doorgewerkt. “Uiteraard op een verantwoorde manier en met inachtneming van de regelgeving,” zegt De Bock.    

De voetgangersbrug bij het AZ Maria Middelares in Gent loopt van de parkeerplaats naar de ingang van het hospitaal.

De Bock gaat kort terug de geschiedenis in. Juliaan De Bock, zijn vader, was in de dertig toen hij zijn eigen bedrijf oprichtte: Juri. Hij verdiende bij de firma Vehent zijn strepen en hij leerde er lessen. De weg van overheidsopdrachten werd geleidelijk aan verlaten en er werd meer en meer voor privé opdrachtgevers gebouwd, waar vertrouwen, en meewerken aan oplossingen ten volle wordt geapprecieerd. Dit jaar bestaat het bedrijf vijfendertig jaar. De leiding is sinds 2015 in handen van Joachim (CEO). Inmiddels biedt het bouwbedrijf 160 mensen werk.

Jaar na jaar noteert Juri 20 procent groei en realiseerde in 2019 een jaaromzet van zo’n zestig miljoen euro. Afgelopen jaar werd Juri voor de twaalfde keer genomineerd als Trends Gazellen door Trends: ‘snelgroeiende bedrijven die een integraal onderdeel van het economische landschap vormen’. Stuk voor stuk competitieve ondernemingen die het ondernemingsklimaat in hun regio positief beïnvloeden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details