Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Design for all, toegankelijk voor iedereen 

Design for all, toegankelijk voor iedereen 

Een sanitaire installatie in een zorginstelling moet bruikbaar zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke toestand. Of het nu gaat om een rolstoelgebruiker, mindervalide of oudere persoon, iedereen moet zich op zijn gemak voelen in een douche of toilet. Veiligheid, hygiëne, ergonomie, design en een optimale bestendigheid tegen intensief gebruik en vandalisme: al deze eigenschappen dienen in acht te worden genomen bij de keuze van een toegankelijkheidsproduct. 

Door gebruik te maken van edele materialen, hoogwaardige afwerkingen of originele kleuren en natuurlijke vormen is aangepast sanitair discreet en niet-stigmatiserend, terwijl de ergonomie en veiligheid gegarandeerd blijven. De vorm en de diameter van grepen en steunen zijn bijvoorbeeld belangrijke eigenschappen: een te hoekige of vierkante vorm is  moeilijk te hanteren en ook een diameter van 32 tot 35 mm is belangrijk. Wanneer deze kleiner of groter is, is de grip namelijk moeilijk waardoor de onderarmspieren ten koste van de schouderspieren worden belast. Voor DELABIE is het belangrijk om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van toegankelijkheid. Vanaf de ontwerpfase ondergaat een product meerdere tests op vlak van weerstand, duurzaamheid, ergonomie, biodiversiteit van de gebruikte materialen, visuele contrastwaarden, ….

Met het toegankelijkheidsassortiment van DELABIE is het mogelijk om aan elke configuratie te voldoen: niet alleen met grepen en douchezitjes, maar ook met aangepaste kranen (bijvoorbeeld kranen met een lange hendel of sensorkranen) en toestellen in roestvast staal. Naast de series in glanzend slijtvast nylon en in glanzend of mat gepolijst rvs, is ook het assortiment Be-Line beschikbaar. Dit assortiment brengt design en comfort samen en biedt hygiëne, veiligheid en een gevoel van welzijn aan de gebruiker. Dankzij de afgeronde vorm en de ergonomische platte antiroterende voorzijde passen de grepen perfect in de vorm van de hand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details