Ter Rooierheide
01:18
19-06-2019

Diepenbeek | Ter Rooierheide

Nieuw woonzorgcentrum voor zelfstandige senioren

In een voormalig klooster, middenin een park van 2 ha en met het Patersplein en de Heilig Hartkerk als buren, liggen sedert vele jaren de 52 ruime assistentiewoningen van Ter Rooierheide. Voor zelfstandige senioren die houden van rust en groen of die graag wandelen of fietsen, is het een ideale uitvalsbasis om de mooie en gevarieerde omgeving te ontdekken. Zoals de Demervallei en Hasselt op 7 km.  

Om nog beter tegemoet te komen aan de toenemende zorgnoden van de bewoners, kreeg de campus er sedert 3 april 2019 een gloednieuw woonzorgcentrum bij, met een vernieuwende opzet. Het project werd gerealiseerd door ontwikkelaar Curon uit Geel en wordt uitgebaat door vzw Foyer de Lork als deel van de Senior Living Group.

Ter Rooierheide

De campus krijgt met deze uitbreiding een totaalaanbod inclusief een centrum voor kortverblijf en herstelverblijf.

De campus krijgt met deze uitbreiding – welke rond een prachtige binnentuin werd opgebouwd – een totaalaanbod inclusief een centrum voor kortverblijf en herstelverblijf. Alle 85 kamers zijn kwaliteitsvol ingericht, beschikken over veiligheidsvoorzieningen en zijn aangepast aan de specifieke zorgbehoeften. Maar dit vernieuwende concept gaat verder. Bewoners worden aangemoedigd hun eigen beslissingen te blijven nemen en zoveel mogelijk het vertrouwde leven van thuis te leiden. Uiteraard kunnen zij dag en nacht rekenen op de liefdevolle aandacht en professionele ondersteuning van een spontaan team van medewerkers.      

Lekker dagvers eten en genieten: dat is de standaard in Ter Rooierheide. De keukenploeg bereidt dagelijks gezonde en gevarieerde maaltijden. Elke dag genieten, dat is hier de regel.  Net zoals bewoners hun gading kunnen vinden in het animatieprogramma. De activiteiten zijn volgens de mogelijkheden van elke bewoner uitgestippeld. Bij mooi weer kunnen zij uiteraard de gezonde buitenlucht in. De groene omgeving van Ter Rooierheide nodigt uit om met volle teugen van de natuur te profiteren. Maar ook voor kortverblijf en herstelverblijf zijn zij van harte welkom.

Ter Rooierheide

Gekozen werd voor meubilair dat het thuisgevoel van de bewoners verhoogt.

Voor senioren die door omstandigheden of na een ziekenhuisverblijf tijdelijk niet thuis kunnen verblijven, biedt het nieuwe woonzorgcentrum van Ter Rooierheide de ideale oplossing. Een oplossing waarin bewoners 24 uur per dag kunnen vertrouwen op zorgzame hulp én die beschikt over alle mogelijke faciliteiten.  

Ter Rooierheide

Anders dan bij designmeubelen is comfort de bepalende factor in het ontwerp.

Tekst: Patrick Syen
Beeld: Marc Sourbron

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

FEITEN EN CIJFERS

Volledig ingerichte grootkeukens en bistrokeukens

“Wij voorzagen zowel Frederickxhof als Ter Rooierheide van een volledig ingerichte grootkeuken en bistrokeuken”, vertelt François Derboven, zaakvoerder van D&L Concepts. “Dat gaat letterlijk van vaatwasser tot koeling. Wij vertrekken altijd van het lege vlak dat wij op plan krijgen. De vaatwassers, kookblokken en ovens zijn van het merk Electrolux, de koeling komt van ons huismerk Samaref en de werktafels in inox zijn van D&L Maatwerk, ook een huismerk. De voedselverdeelwagens zijn dan weer van Hupfer.” 

D&L Concepts ging aan de slag zodra de technieken er lagen en plaatste alles zelf. Het bedrijf draagt een goede dienst-na-verkoop hoog in het vaandel en is zeer flexibel. “Dat moet wel. Omdat wij altijd pas aan de slag gaan op het einde van de rit, kunnen we soms pas later dan vooropgesteld beginnen, waardoor we vaak tegen een strak tijdschema moeten werken.” De producent van grootkeukens is fier op het resultaat. “Beide projecten betekenden een nieuwe blijk van groot vertrouwen van Senior Living Group in ons vakmanschap”, besluit Derboven.

Bouwen aan de Zorg partners

Otium CareLingehof