Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Digitaal geprinte vloer draagt bij aan een betere leefomgeving

Digitaal geprinte vloer draagt bij aan een betere leefomgeving

Bouwbedrijf Schroen en Eliëns Interieur Projecten werkten in de afgelopen jaren al diverse keren succesvol samen. Een van die projecten is een zorgcentrum in Roermond waar Eliëns de opdracht kreeg om een speciale printvloer te installeren.

Een bijzondere opdracht, zo laat Will van Dijk, directeur van de in Waalwijk gevestigde projectinrichter weten. “Iedere etage werd van een andere print voorzien. Daarop zijn foto’s van het oude Roermond zichtbaar. Een aanpak die vakkundig te realiseren was dankzij het in ­Nederland digitaal geprinte vinyl Forbo Flooring.”

Betere leef- en werkomstandigheden

Eliëns is vooral gespecialiseerd in vloer- en raambekleding. En dan in de breedste zin van het woord. “Dat doen we niet alleen voor zorginstellingen, maar ook voor scholen, kantoren en diverse andere sectoren”, aldus Van Dijk. “Het is ons doel om bij te dragen aan betere en aangenamere leef- en werkomstandigheden. Dat kan door meer sfeer in gebouwen te brengen met behulp van de juiste vloeren, akoestische elementen, gordijnen of binnenzonweringen.”

Printvloer

Voor aannemers is het bij uitdagende projecten als deze van belang dat ze met een partner kunnen samenwerken waarop ze kunnen bouwen. Bouwbedrijf Schroen was bekend met de aanpak en producten van Eliëns en nam verleden jaar contact op. Van Dijk: “Het idee van de printvloer met bekende foto’s van Roermond kwam uit de koker van de architect. Forbo heeft de afbeeldingen zelfstandig op pvc geprint. Elke foto bestaat, vanwege de grootte van de gang, uit een aantal delen. Dat was nodig omdat elke vloer vier meter breed is en dankzij de losse delen beter te verwerken is. Ze vormen bij het leggen één geheel. De overgang tussen de verschillende delen is volledig naadloos. Het oogt als één doorlopende afbeelding. Waarom de keuze voor Forbo? Wij werken met meerdere partijen samen, maar op het gebied van geprint pvc behoort zij tot de absolute top.” 

Voordelen

Met dit digitaal geprint vinyl zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos. Het blijkt telkens weer een uitstekende oplossing voor ieder kantoor of bedrijfsruimte. Vrijwel elk eigen idee of ontwerp kan aangeleverd worden. De mogelijkheden om er een print op te verwerken, zijn ideaal voor een klaslokaal, een luchtfoto in een hotelkamer of speciale kindgerelateerde afbeeldingen in een speelruimte. “Alles is mogelijk”, aldus Van Dijk. “Digitaal geprint vinyl van Forbo Flooring kent meer voordelen, zoals een 0,7 millimeter dikke toplaag. Deze zorgt ervoor dat de vloer extra lang mooi blijft.”

Advies

Zoals gezegd beschikken de producten van Eliëns over diverse voordelen. Neem de akoestische gordijnen. Deze zorgen voor gezonde en stillere ruimtes. Verder is de zonwering in gordijnstoffen brandwerend, functioneel en duurzaam. Eliëns Interieur projecten geeft een op maat gemaakt advies dat zorgt voor extra comfort en een finishing touch waar elke ruimte behoefte aan heeft en verdient. Omdat de architect het plan van deze printvloer met afbeeldingen van Roermond had bedacht, hoefde het team van Eliëns vooral het legplan exact te bepalen en uit te voeren. Wie een geprinte vloer wil, komt al snel bij Forbo Identity uit. “Natuurlijk hebben we met de opdrachtgever wel even om tafel gezeten om de uitdaging van de naden bij de verschillende vloerhelften te bespreken, hetgeen perfect is gelukt. Maar ook andere aspecten als brandveiligheid, hygiëne en de keuze van de juiste ondervloer waren even onderwerp van gesprek. Dat is dan weer onze expertise en bijdrage. Uiteindelijk kan ik alleen maar stellen dat de samenwerking met Forbo uitstekend was. Er is van beide kanten alles aan gedaan om hier tot een optimaal resultaat te komen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details