Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Digitale patiëntkamerschermpjes geven Smart Hospital een gezicht

Digitale patiëntkamerschermpjes geven Smart Hospital een gezicht

De zorg is bezig met een belangrijke en noodzakelijke transitie. De vergrijzing zorgt voor meer druk en vraagt om extra capaciteit, die er niet is. Er moet daarom efficiënter worden gewerkt, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg en de aandacht voor de patiënt. Alleen in een Smart Hospital kan antwoord worden gegeven op deze situatie. Door de slimme inzet van IT-techniek en het praktisch toepassen van realtime patiëntinformatie is het mogelijk om ook in de toekomst de gewenste zorg te blijven leveren en om kostenefficiënt te werken.

De toepassing van IT-technologie vormt de basis voor een Smart Hospital. De uitdaging is echter om de kennis die verankerd is in bestaande IT-systemen nog beter in te zetten in de dagelijkse zorg. De digitale patiëntkamerschermpjes van Innivo zorgen hiervoor. Door de integratie met de ziekenhuisinformatiesystemen is actuele en relevante patiëntinformatie direct beschikbaar voor personeel. Artsen en verpleegkundigen zijn zodoende altijd op de hoogte van de status en het behandelplan van een patiënt. Eventuele aanpassingen en aanvullingen kunnen direct via het digitale patiëntkamerschermpje worden verwerkt. En ook de patiënt heeft voordeel van het gebruik van het patiëntkamerschermpje. Via een speciaal tablet kan een patiënt berichten op het patiëntkamerschermpje plaatsen waardoor gecommuniceerd kan worden met mensen buiten de kamer.

De digitale patiëntenschermpjes zijn niet alleen functioneel. Ze zijn ook modern vormgegeven, waardoor ze een geïntegreerd onderdeel vormen met de omgeving.

Koppeling met belangrijke ziekenhuis­informatiesystemen

Bij de ontwikkeling van de software die de patiëntkamerschermpjes aanstuurt, is rekening gehouden met belangrijke ZIS/EPD-systemen zoals HiX en Epic. Hierdoor is de koppeling met deze systemen goed en eenvoudig te realiseren. Daarnaast zijn er koppelmogelijkheden met andere aanvullende patiëntinformatiesystemen, zoals ­MICORE met betrekking tot infectiepreventie.

Veilige en efficiënte processen

De digitale patiëntkamerschermpjes van Innivo zijn een belangrijke bouwsteen van een Smart Hospital. Ze zorgen voor veilige zorgprocessen door artsen en verpleegkundigen duidelijk te informeren over belangrijke zaken die te maken hebben met bijvoorbeeld infectieproblematiek, maar leveren ook hun bijdrage als het gaat om efficiency en duurzaamheid. Via de touchscreen-interface heeft schoonmaakpersoneel de mogelijkheid om aan te geven dat de kamers zijn schoongemaakt. 

Het oog wil ook wat

De digitale patiëntkamerschermpjes zijn niet alleen functioneel. Ze zijn ook modern vormgegeven, waardoor ze een geïntegreerd onderdeel vormen met de omgeving. De schermpjes zijn beschikbaar in de vorm van draadloze e-Paper schermpjes tot interactieve kleurenschermpjes met een meerkleurige LED-rand die de speciale status van een kamer benadrukken. Ook als het gaat om de vormgeving van de inhoud bieden de patiëntkamerschermpjes oneindig veel mogelijkheden. Hierdoor kan ­iedere zorginstelling een eigen stempel drukken op de uitstraling.

Kamers met een personal touch

Patiënten kunnen via een patiëntentablet hun stemming laten zien en eenvoudige indicaties geven op het deurbordje. Bovendien kunnen de schermpjes naar wens worden gepersonaliseerd met voorgedefinieerde tekst, smileys en foto’s. Hierdoor ontstaat bij de patiënt het aangename gevoel van een eigen kamer.

Patiëntkamerschermpjes bewijzen hun kwaliteiten nu al

De voordelen van digitale patiëntkamerschermpjes worden nu al duidelijk in de praktijk. In de recent opgeleverde nieuwbouw van het RadboudUMC werken artsen en verpleegkundigen tot volle tevredenheid met digitale patiëntkamerschermpjes. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details