Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

Directe spoeling: Hygiënisch en efficiënt

wc_beline_763000delabie

25 maart 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Toiletten met directe spoeling zijn de perfecte oplossing voor zorginstellingen. DELABIE, al dertig jaar ontwerper van dergelijke oplossingen, overloopt kort enkele voordelen ervan. 

Hygiëne
In de zorgsector wordt de temperatuur in de kamers op peil gehouden, opdat de patiënten geen koud zouden lijden. Dus bij een toilet met reservoir neemt het stilstaand water de omgevingstemperatuur op, en wordt bacterievorming bevorderd. Bij het spoelen van het toilet kunnen bacteriën zich verspreiden door verneveling. De directe spoeling is aangesloten op het waternet, waardoor er geen waterstagnatie, kalkaanslag of ophoping van onzuiverheden is, en dus geen elementen die de bacteriegroei bevorderen.

Doeltreffendheid van de directe spoeling
De kranen worden direct gekoppeld aan de hydraulische installatie. Door gebruik te maken van de waterdruk, is de directe spoeling uiterst efficiënt: één spoeling volstaat voor een zuivere closetpot. Bovendien is er geen wachttijd tot de spoelbak terug gevuld is en er kan steeds gespoeld worden, zelfs achtereenvolgens.

DELABIE

Innovatie
DELABIE heeft een uitgebreid assortiment toiletkranen met directe spoeling met o.a. de TEMPOFLUX 3. Bij deze zelfsluitende toiletkraan kan dezelfde inbouwdoos op verschillende manieren geïnstalleerd worden: op rails voor gipsplaat, op volle muur of op paneel. De waterdichtheid is gegarandeerd dankzij een gepatenteerd systeem waarbij voorbij de kraag wordt afgesneden.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details