OK assortiment Dräger Nederland
02:06
24-08-2017

Dräger Nederland breidt OK-assortiment verder uit

Dräger Nederland in Zoetermeer heeft het OK-assortiment verder uitgebreid. Door de krachten te bundelen met twee andere Duitse bedrijven, Schmitz u. Söhne GmbH & Co. KG en HT Group GmbH, levert de onderneming tegenwoordig naast operatietafels eveneens de geconditioneerde ruimten zelf, met behulp van modulaire OK-wanden en -plafonds. 

Dat technologiegigant Dräger pendels en lampen voor de OK levert, evenals medische gassendistributiesystemen, mag in de Nederlandse ziekenhuiswereld inmiddels wel bekend zijn. Sinds kort biedt het bedrijf echter nog meer producten voor de operatiekamer. Aan het woord is Theo Ypma, manager Business Unit Workplace Infrastructure bij Dräger Nederland. “Intussen kunnen we een groot deel van de OK realiseren, want naast pendels, OK-lampen en beademingsapparatuur bouwen we sinds kort ook operatiekamers, dus de geconditioneerde ruimten zelf. Dit doen we met behulp van geprefabriceerde modulaire wanden en plafonds.”

Daarvoor is het Zoetermeerse bedrijf onlangs een samenwerking aangegaan met de Duitse HT Group, die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van deze speciale kant-en-klare wanden en plafonds. Overigens werkt Dräger voor de fabricage van operatietafels en klein OK-meubilair sinds kort eveneens samen met Schmitz u. Söhne, een andere gerenommeerde Duitse onderneming. Een krachtenbundeling van drie Duitse bedrijven die kwalitatief hoogwaardige ziekenhuistechnologie leveren. “Wij zijn van mening dat we onze klanten hiermee meerwaarde kunnen bieden”, zegt Ypma. “Dat blijkt ook wel uit de referentieprojecten die Dräger in een aantal Duitse ziekenhuizen reeds gerealiseerd heeft. Door onze eigen naam eraan te verbinden, geven we opdrachtgevers nog meer zekerheid en een garantiestelling voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Daarnaast zijn we vanaf het ontwerpproces tot en met het installeren ervan betrokken bij de realisatie van de hotfloor en de bijbehorende ruimten, zoals de holding, opdek- en scrubkamers. Door het projectmanagement en de technologische invulling van het totale project te verzorgen, nemen we de klant bovendien veel werk uit handen. Nadat het OK-complex voltooid is, kunnen we eveneens zorgdragen voor de instandhouding van de door ons geleverde onderdelen, al dan niet in samenwerking met de opdrachtgever.”

Maatwerk
Uitgangspunt is dat de gebruiker maximaal betrokken wordt bij het uiteindelijke ontwerp. De klant gaat dan ook samen met de architect en Dräger om tafel zitten om de eigen ideeën en eisen te laten vertalen in een ontwerp. Dit wordt gezamenlijk gemodelleerd, net zolang totdat de opdrachtgever tevreden is en er maatwerk tot stand komt in de vorm van een optimale state-of-the-art OK-werkomgeving. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met de technologie ten behoeve van het gebouwbeheersysteem en de medische techniek, die weggewerkt moeten worden achter wanden en plafonds. Evenals met de hoge eisen die gesteld worden aan antistatica, röntgenafscherming, geluidsreductie, brandwerendheid en hygiëne. De OK wordt daarna, van wanden, deuren, plafonds, glas en zelfs de kleurstelling tot en met alle bijbehorende apparatuur en onderdelen, tot in detail in 3D uitgewerkt in realistische visualisaties. Vervolgens worden de geconditioneerde ruimtes in de fabriek van de HT Group onder optimale omstandigheden geproduceerd. Daarna wordt de flexibele constructie als bouwpakket op de locatie aangeleverd en gemonteerd en worden de Dräger componenten, inclusief de operatietafels, aangebracht.

Meer voordelen
Ypma: “Door met dit prefab modulaire wand- en plafondsysteem te werken, ontstaat een flexibele toekomstbestendige OK die eenvoudig in zijn geheel of gedeeltelijk vervangen kan worden, mocht dit nodig zijn. De doorlooptijd van de bouw of verbouw van een dergelijke operatiekamer is dan ook veel korter. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook kosten. Daar komt nog bij dat hier sprake is van systeemintegriteit, waarbij al onze onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Het feit dat alles ook nog eens volgens de wettelijke normen gebeurt en gecertificeerd is, in combinatie met de Duitse degelijkheid, garandeert een optimale kwaliteit. En tot slot is er voor het gehele project slechts één aanspreekpunt bij Dräger. Dat is gemakkelijk én klantvriendelijk.”

Tekst en beeld: Dräger

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

DIAMOND-operatietafels speciale reinigingsshuttleGasthuisberg Leuven FOAMGLAS®