Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Duurzaam afgewerkte parkeergarage razendsnel gebouwd

Duurzaam afgewerkte parkeergarage razendsnel gebouwd

Voor het Tergooi MC in Hilversum realiseerde Continental Car Parks, een dochterbedrijf van Aan de Stegge Twello, een parkeergarage in het bos, aan de voorzijde van het nieuwe ziekenhuis. De garage heeft zes lagen en een capaciteit voor ruim 1.000 auto’s en is in december – een maand voor het gereedkomen van het ziekenhuis, opgeleverd. De garage is bekleed met FSC-houten lamellen en klimop en wordt voorzien van zonnepanelen, laadpalen en een fietsenstalling.

Als specialist in het ontwerp, de engineering en de realisatie van bovengrondse parkeervoorzieningen en mobiliteitshubs biedt Continental Car Parks maatwerkconcepten rondom ziekenhuizen. “Wij zien een groeiende behoefte aan gebruiksvriendelijke parkeervoorzieningen rondom ziekenhuizen. De parkeergarage is het eerste en laatste contactmoment van een soms lastig ziekenhuisbezoek. Met onze concepten voor parkeren kunnen wij het voor de bezoeker zo prettig mogelijk maken”, vertelt projectmanager Gilbert Heutinck.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

De parkeergarage van Tergooi MC voorziet onder andere in gebruiksvriendelijk in- en uitrijden, overzichtelijke parkeervloeren en eenrichtingsverkeer. De garage is net als het ­nieuwe ziekenhuis ontworpen door Wiegerinck, in harmonie met het bos en op basis van een lichte constructie. Op de gevel zijn slanke houten lamellen met hoge openingen gemonteerd en de twee ‘wokkels’ voor in- en uitrijden zijn bekleed met klimop. Het dak wordt volledig bekleed met 1.500 zonnepanelen.

Optimalisatie in bouwtijd is één van de sterke punten van Continental Car Parks, zegt Heutinck. “Het casco kon op staal gefundeerd worden en is in drie/vier maanden tijd gerealiseerd.” Het is opgebouwd uit een stalen constructie voorzien van geprefabriceerde, monoliet afgewerkte kanaalplaatvloeren. De ‘wokkels’ zijn voorzien
van staalplaatbetonvloeren.

Hechte samenwerking

“In dit project werken wij met vaste partners, zoals VBI voor de kanaalplaatvloeren en ­Batenburg voor de installaties, uiteraard in hechte samenwerking met de installatiepartijen van het ziekenhuis in het kader van bijvoorbeeld gebouwbeheer- en managementsystemen.” In een latere fase is de opdracht nog uitgebreid met 34 laadpalen, de dakconstructie met de PV-panelen en een nog op te leveren fietsenstalling met 244 plaatsen aan de boszijde. Ook deze wordt bekleed met FSC-hout.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details