Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Duurzaam en hoogwaardig ECOLOGISCH KUNSTLEER voor binnen en buiten
Het materiaal heeft de uitstraling van natuurlijk linnen en voelt prettig aan.

Duurzaam en hoogwaardig ECOLOGISCH KUNSTLEER voor binnen en buiten

Econic is de nieuwste toevoeging aan de duurzame collecties van Vyva Fabrics, die geproduceerd worden zonder enige chemische FR (brandwerende) additieven maar toch voldoen aan de Europese Brandnorm EN1021 (deel 1 en 2).

Econic is een geavanceerd kunstleer dat duurzaamheid combineert met hoogwaardige kwaliteit, geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het materiaal heeft de uitstraling van natuurlijk linnen en voelt prettig aan. Met een innovatieve formule bestaande uit 75% biobased, gerecyclede en hernieuwbare ingrediënten, is Econic volledig vrij van ftalaten. Tijdens de productie worden duurzame materialen gebruikt, zoals biobased PVC-harsen afkomstig van biomassa uit land- en bosbouw en biogebaseerde weekmakers afgeleid van sojaolie en zonnebloemolie.

100% gerecycled polyester

De backing van Econic bestaat uit 100% gerecycled polyester, verkregen uit gebruikte plastic waterflessen, waardoor elke meter Econic 2,5 gebruikte PET-flessen bevat. Met het ecolabel OEKO-TEX® Standard 100 wordt gegarandeerd dat Econic vrij is van schadelijke stoffen voor mens en milieu.

25 tinten

Met een assortiment van 25 zorgvuldig samengestelde tinten, biedt Econic bekledingsstoffen voor zowel binnen- als buitengebruik, die zorgen voor een moderne of klassieke uitstraling. Verschillende markttoepassingen zijn neutrale en pasteltinten voor bijvoorbeeld buitenmeubilair, evenals gedurfde accentkleuren voor de zorg, horeca en contractmarkt.

Econic is een geavanceerd kunstleer dat duurzaamheid en kwaliteit combineert.

75% biobased

Econic biedt niet alleen hoogwaardige prestaties, maar ook een milieuvriendelijke optie voor diverse toepassingen, met het oog op duurzaamheid en kwaliteit. De combinatie van deze ISCC- & RSB-gecertificeerde hernieuwbare ingrediënten resulteert in Econic, een veganistisch leer op basis van 75% biobased, gerecyclede en hernieuwbare ingrediënten en geschikt voor alle indoor en outdoor stofferingstoepassingen.

Vyva Fabrics is gespecialiseerd in meubel-, project- en outdoorstoffen. Als betrouwbare partner voor interieur en exterieur houdt zij zich graag bezig met duurzame materialen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details