Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Duurzaam goud voor OLVG

naamloos-2-kopieren-1

11 februari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft OLVG voor twee locaties de Gouden Milieuthermometer en daarmee het milieukeurmerk Milieukeur behaald. Hiermee behoort OLVG tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid in de zorg.

Eerder haalde OLVG, locatie Oost al het gouden niveau, nu heeft ook OLVG, locatie West het hoogste niveau binnen.
Voor het behalen van dit niveau is gekeken naar CO2-reductie, duurzaam bouwen, duurzame catering, duurzaam inkopen, afvalscheiding, energiebesparing en schoonmaak. Op al deze punten scoort OLVG hoog.

CO2-reductie en ‘groene’ actiegroep

Zo is een grote CO2-reductie behaald door te stoppen met het zeer vervuilende narcosegas Desfluraan. Eén flesje van 240 ml Desfluraan geeft net zoveel CO2- uitstoot als 6.800 km met een benzineauto. Hierdoor reduceerde OLVG haar CO2-uitstoot met 88 ton. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 11 huishoudens.

Ook heeft OLVG een heuse actiegroep: OLVGroen. Dit team bestaat uit medewerkers uit alle lagen van OLVG en brengt duurzaamheid door middel van acties onder de aandacht.

Trots

‘Ik ben enorm trots dat we nu voor beide locaties het hoogste niveau hebben behaald. Onze inspanningen worden beloond. Dit geeft veel motivatie om OLVG de komende jaren nog duurzamer te maken’, aldus Ellen Parma, milieucoördinator van OLVG.

Milieukeur

Door te voldoen aan het gouden niveau voldoet OLVG aan de eisen van het nationale keurmerk Milieukeur. Ook is OLVG medeondertekenaar van de Green Deal Zorg 2.0 en Urgenda’s 40-puntenplan.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details