Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Duurzame, hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloeren en wanden
Michem uit Dendermonde renoveerde de vloer en wanden van het sanitair aan het onthaal van UZ Gasthuisberg.

Duurzame, hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloeren en wanden

Gerflor vloer- en wandbekledingen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, voldoen aan de hoogste hygiënische vereisten en hebben een sterke bactericide en virucide werking, aangetoond in onafhankelijke labo’s.

Gerflor Group heeft talrijke referenties en realiseerde onder andere projecten in het ­Ambulant Centrum en het gebouw Vrouw, kind en erfelijkheid van UZ Gasthuisberg, in het Brusselse Instituut Jules Bordet en CHIREC-Deltaziekenhuis en in de nieuwbouw van het Luikse Montlegia-ziekenhuis. Recent voltooide Gerflor in opdracht van de dienst Exploitatie van UZ Leuven nog twee renovatieprojecten in UZ Gasthuisberg.

“Dit is de sterkste vloer in zwaar belopen omgevingen”, benadrukken Geert Van Hole en Yolande Van Eynde.

Sanitaire ruimtes

In 2021 renoveerde Michem uit Dendermonde de vloer en wanden van het sanitair aan het onthaal. Hierbij werd 400 m² wanden bekleed met Decochoc-wandbeschermingspanelen in Ivory, Siena en Clay. Op de vloer kwam ­Premium Compact in de kleur Central Park. De Decochoc-pictogrammen die de toiletten en de verluiertafel aanduiden, werden op maat van de klant met waterjet uitgesneden.

De wanden en vloeren zijn in pvc, in de massa gekleurd, en hebben een levensduur van minstens twintig jaar. De panelen scoren met hun hoge impact en krasvastheid. De hybride (combinatie van homogene en heterogene) vloer heeft een slijtlaag van meer dan 1 mm die in de massa gekleurd is en is uitgevoerd in pvc zonder vulstoffen. Daardoor is hij heel slijtvast en sterk resistent tegen microkrassen. Door zijn heterogene backing is dit een dimensioneel extra stabiele vloer met performante lasnaden.

Egalo bekleedde de transportgangen met GTI Cleantech-tegels in Yellow en Ora.

Hoge duurzaamheid en onderhoudsgemak

“Gerflor garandeert een hoge duurzaamheid en onderhoudsgemak en is een betrouwbare leverancier”, looft Geert Van Hole, werf­coördinator van UZ Leuven. “We sturen mee inzake keuzes en opbouw. Daarenboven is Marc Michem een ervaren plaatser en zeer vertrouwd met de noden van het huis”, weet Yolande Van Eynde, Gerflors Key Account
Manager Healthcare Vlaanderen.

Transportgangen

Daarnaast bekleedde Egalo uit Lebbeke in 2020 950 m² vloeroppervlakte in de transportgangen op verdieping 2 met GTI (Grand Traffic Industrial) Cleantech-tegels in Yellow en Ora (zwart). De tegels hebben rechte boorden die onderling thermisch gelast zijn. Deze nachtelijke werkzaamheden namen twee maanden in beslag, waarbij Egalo steeds één deel van de transportgangen toegankelijk hield en zoveel mogelijk stof vermeed. “Egalo heeft ook hier uitstekend werk verricht”, aldus Van Hole en Van Eynde.

“Deze vloer is de sterkste in zijn soort en dus uiterst geschikt voor deze zware traffic zone. Hij wordt onder andere ook gebruikt in productie- en industriële zones en combineert slijtvastheid met het akoestische comfort en de look van een gewone pvc-vloer. De tegels zijn 6 mm dik met een homogene slijtlaag van 2 mm in de massa gekleurd, op 4 mm backing met twee glasvezelroosters die ze extra stabiel maken. Ze zijn hermetisch afgesloten met gelaste naden, wat hygiënische en onderhoudsmatige voordelen oplevert”, beklemtonen Van Hole en Van Eynde.

De Decochoc-pictogrammen werden met waterjet uitgesneden en verlijmd op de deuren.

Unieke oppervlaktebescherming

Gerflor-vloeren hebben een unieke oppervlaktebescherming ‘Evercare©’. Deze beschermt volgens onafhankelijke labotests het best tegen humane coronavirussen. “De vloeren hebben deze resistente, kras- en vuilwerende, met laser en UV dubbel gereticuleerde PUR-behandeling meegekregen zodat ze steeds polymeervrij (positieve eco-balans) kunnen worden gereinigd en niet moeten worden vernieuwd met een polymeer- of waslaag. Hierdoor krijgen ze tevens een extra matte uitstraling en een ultrahoge vlekkenbestendigheid tegen moeilijk verwijderbare bestanddelen als iso-Betadine, urine en handgels. R&D werkt continu aan verbetering en innovaties op technisch, esthetisch én ecologisch vlak”, stelt Van Eynde.

UZ Leuven won eveneens in april een Gerflor-wedstrijd tijdens de zorgvakbeurs Inspire Health&Care. Hierdoor mag het een Decoprint-wandbekleding met gepersonaliseerde Decochoc-panelen plaatsen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details