Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een bed is meer dan simpelweg een bed

Een bed is meer dan simpelweg een bed

Bij de verzorging van patiënten met lichamelijke of geestelijke beperkingen, zijn het bed en matras essentiële onderdelen. Niet alleen leveren een goed bed en een goed matras een structurele en positieve bijdrage aan de ergonomie voor de verpleging, ook hebben ze een positief effect op het welzijn van de patiënt.

Bij wissner-bosserhoff weten ze dat een bed meer is dan simpelweg een bed. Deze wereldwijd opererende specialist is inmiddels ook al weer tien jaar op de Nederlandse markt actief. En met succes. In die periode steeg niet alleen het aantal personeelsleden van 12 naar 45, maar nam tevens het aantal verkochte bedden toe van 1.000 tot ongeveer 3.000. Een belangrijke verklaring voor het succes is het feit dat het bedrijf zich telkens weer ten doel stelt om innovatief te blijven. Sinds de start in 2005 is wissner-bosserhoff uitgegroeid tot meer dan een verkoper van meubilair voor verpleeghuizen. Een aantal van die nieuwe ontwikkelingen leggen we in deze uitgave van ‘Bouwen aan de Zorg’ onder de loep.

Huur
Een van de belangrijkste ontwikkelingen is de optie om (specialistische) bedden en matrassen te huren. Volgens Nicole Moorman, Product Manager Rental Services, sluit het bedrijf hierdoor beter aan bij de vraag vanuit de markt. “Iedere patiënt is anders. Zo is de groep met obese duidelijk toegenomen, maar men weet niet wanneer een patiënt met deze problematiek wordt opgenomen in een instelling. Wij bieden zorginstellingen de mogelijkheid om daar flexibel op in te spelen en de gewenste producten te huren voor korte of langere periode. Er zijn diverse speciale medische bedden:extra laag, een IC-bed of inderdaad voor de groep met obese, maar tevens bieden wij bijzondere matrassen. Dit alles om zowel het comfort van de patiënt als het werk van de verzorgende te optimaliseren.”

AD-matras
Om het juiste advies te geven, zijn bij wissner-bosserhoff specialisten in dienst die met de klant meedenken en zoeken naar de best passende oplossing. Indien gewenst is het mogelijk om een training te volgen hoe het materiaal het beste is te gebruiken. Een duidelijk succes zijn de AD-matrassen (Anti Decubitus) tegen doorliggen. Moorman: “Het is voor zorginstellingen mogelijk om deze via korte of langdurige contracten (tot wel vijf jaar of langer) te huren. Denk aan een verpleeg- of ziekenhuis die een matras tijdelijk voor een bewoner of patiënt nodig heeft. Aanschaf is namelijk veel duurder. Bovendien profiteert de huurder van ons volledige servicepakket. Daarbij garanderen wij niet alleen een goed product, maar ontzorgen we de klant ook volledig. Denk aan het schoonmaken, desinfecteren en onderhoud. Iedere zorginstelling is er van verzekerd dat ze een volledig schoon en optimaal matras krijgt geleverd.” Een voorbeeld van een nieuw innovatief product op het gebied van AD is de CliniCare 100 HF. Dit is een geavanceerd drukverdelend matrassysteem dat flexibele therapie biedt voor patiënten met een laag tot middenhoog risico op decubitus.

Decontaminatiecentrum
wissner-bosserhoff beschikt bovendien over een eigen hightech decontaminatiecentrum. Hier wordt het matras in onderdelen gedemonteerd, om zo alle delen hygiënisch te reinigen en desinfecteren. Hoezen, luchtcellen, bedieningspanelen en compressors krijgen hierdoor een uiterst zorgvuldige en handmatige reiniging. Vervolgens krijgen de afzonderlijke onderdelen een behandeling met zilver-
ionendamp in een H2O2-kamer. Hoezen en textiel worden in een speciale wasmachine gereinigd. “Alle onderdelen zijn na verhuur altijd weer te traceren dankzij een track & trace-systeem. Zo is altijd duidelijk waar welk onderdeel is. Met die aanpak zijn wij voor Nederland absoluut onderscheidend en het sluit goed aan bij onze doelstelling om innovatief te zijn en te blijven.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details