Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een bijzonder effect met luxe vinyltegels
Moduleo 55 Expressive vloer, Nature at Home wandbekleding.

Een bijzonder effect met luxe vinyltegels

IVC Group is breed bekend vanwege het pvc vloerenmerk Moduleo. Ook op projectmatig gebied heeft het bedrijf echter veel te bieden. Onder de naam IVC Commercial levert de producent tapijttegels, LVT (luxe vinyltegels) en heterogeen vinyl. Zo ook de luxe vinyltegels voor het bijzondere Zuidoever project.

Zuidoever is een 24/7 zorginstelling voor ouderen met dementie of somatische gezondheidsproblemen. Architectenbureau Tangram was verantwoordelijk voor het ontwerp van zowel het exterieur als interieur. Kenmerkend is de combinatie van privacy in het eigen appartement en de beschikbaarheid van gemeenschappelijke ruimten (waaronder een overkapte wintertuin).

Anders dan anders

“Toen Tangram net bezig was met dit project kwam ik langs om de Moduleo 55 Expressive collectie te introduceren”, aldus Marcel Lapère, sector Manager voor IVC Commercial. “Deze collectie sprak hen aan omdat hierin hele eigen­ dessins te vinden zijn, niet de gebruikelijke steen of hout imitaties, maar anders dan anders. Zo is het Mystical dessin een combinatie van verschillende texturen en kleuren, wat voor een bijzonder effect zorgt. Dit was precies wat zij met het project wilden uitstralen.” De Moduleo 55 Expressive vloeren zijn toegepast in de appartementen en in de algemene ruimtes. De installatie is verzorgd door Erkamp Projectservice.

De wandbekleding van Nature at Home en vloeren van IVC Commercial zijn breed in het project toegepast.

Het Zuidoever project breekt rigoureus met de bestaande bouwtraditie van zorg- en verpleeghuizen. Het omarmt een hoogwaardig wonen waar bewoners zich prettig en gelukkig voelen tijdens de verschillende fasen van hun ziekte. “Deze vloerensoort past goed in een project als dit, omdat veiligheid en onderhoud hier ook erg belangrijk zijn. Deze commerciële pvc soort heeft een zeer sterke slijtlaag, die zorgt voor een lange levensduur, waarbij de vloer slechts beperkt periodiek onderhoud nodig heeft. Dagelijkse reiniging van de vloer is eenvoudig en zorgt voor de nodige hygiëne. Deze collectie wordt bijvoorbeeld ook toegepast in klaslokalen en is dus geschikt voor intensief commercieel gebruik.” 

Alles in eigen hand

“Veel mensen kennen ons van Moduleo, maar IVC Commercial is echt een aparte tak van ons bedrijf en focust zich enkel op de commerciële projectmarkt. Naast luxe vinyltegels leveren wij projectvinyl in banen en tapijttegels voor de kantoormarkt. Onze vloeren voor commerciële projecten in Europa produceren wij op twee locaties in België en Luxemburg. Zo hebben we van begin tot eind volledige controle over grondstoffen en productie. Dit is een absolute kwaliteitsgarantie.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details