Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een boswandeling maken in een ziekenhuis

Een boswandeling maken in een ziekenhuis

Tara Mulder winnaar van de eerste PFZW Design Award

Zeventien studenten van de opleiding Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit (TU) Delft bedachten innovatieve oplossingen om doktersassistenten van het Delftse Reinier de Graaf Ziekenhuis meer te laten bewegen tijdens het werk.

Na een spannende strijd mag Tara Mulder zich de winnaar noemen van de PFZW Design Award 2019. De jury vond haar concept “Boswandeling” de beste oplossing voor de casus die de studenten voorgelegd kregen.

De award is in het leven geroepen door Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). In de zorg- en welzijnssector is het ziekteverzuim relatief hoog. PFZW zorgt voor het pensioen van mensen die werkzaam zijn in deze sector. Naast zorgen voor een goed pensioen, wil het pensioenfonds een bijdrage leveren aan innovatieve oplossingen. Oplossingen waardoor medewerkers later ook in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten. Het is de eerste keer dat PFZW de award uitreikt.

De winnaar

Deze eerste PFZW Design Award is een unieke samenwerking tussen PFZW, het Reinier de Graaf ziekenhuis en de TU Delft. Begin april kregen de studenten een casus voorgelegd. Het Reinier de Graaf ziekenhuis vroeg hen een oplossing te ontwerpen om 200 doktersassistenten tijdens het werk in beweging te krijgen om daarmee het verzuim te verlagen. PFZW had hierin de rol van facilitator en bracht de creatieve, talentvolle studenten in contact met de doktersassistenten.

Uit een groep van 17 studenten is Tara Mulder als winnaar aangewezen. In de jury zaten onder andere directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis Carina Hilders, directeur van PFZW Peter Borgdorff en voorzitter van de faculteit, Peter Vink. Met haar idee “Boswandeling” wil Tara het vergeten trappenhuis van het Reinier de Graaf aanpassen door middel van geur, geluid en fotobehang waardoor het lijkt alsof de traploper door een bos wandelt en eerder geneigd is de trap te nemen. Een oplossing die niet alleen voordelen biedt voor doktersassistenten, maar ook voor andere medewerkers, patiënten en bezoekers. Het is de bedoeling om Tara’s innovatie daadwerkelijk uit te rollen in het ziekenhuis.

Het hele traject van inzending tot uitreiking is vastgelegd in een mini-videoserie, die in september verschijnt op https://beterewereld.pfzw.nl/ en op de YouTube-pagina van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details