Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een comfortabel en duurzaam woonklimaat
Rechtstreekse luchtkanalen via de gevel, een esthetisch mooie oplossing. (Beeld: Jan Willem Dragt)

Een comfortabel en duurzaam woonklimaat

ClimaRad is fabrikant van decentrale klimaatoplossingen waarbij vraaggestuurde ventilatie gecombineerd wordt met (lage temperatuur) verwarming en/of koeling. Het bedrijf richt zich op een gezond en duurzaam binnenklimaat met een zo hoog mogelijke energiebesparing. Bij zorginstelling Sint Anna in Boxmeer is de ClimaRad Comfort Solution met tevredenheid toegepast in fase 1. Op dit moment wordt bouwdeel fase 2 gerealiseerd.

ClimaRad Sensa H2X ventilatie-units in alle zorgkamers van St. Anna.

Rolf-Jan Hans, projectmanager bij ClimaRad: “Er was geen ruimte voor ingewikkelde luchtkanalen boven het systeemplafond van de woningen. Daarom is gekozen voor een decentraal systeem; luchttoevoer en -afvoer gebeuren rechtstreeks via de gevel. Verscheidene decentrale ­systemen werden vergeleken, waarbij de voordelen van ons systeem doorslaggevend waren: minimale geluidsproductie en uniek in de draadloze communicatie met de afvoerfan in de badkamer.”

Decentrale units op afstand regelbaar 

Elke woonkamer beschikt over een Sensa H2X warmteterugwinunit die continu de luchtkwaliteit in de ruimte meet. Door slimme sensoren weet het systeem precies wanneer en hoeveel ventilatie benodigd is. De badkamer-fan beschikt over een bewegings- en vochtsensor en werkt volledig draadloos samen met de unit in de woonkamer voor een juiste balans. Hans: “Voor extra comfort kan bij warm weer ’s nachts koele lucht toegevoerd worden, de badkamer zal dan automatisch warme lucht afvoeren.”

ClimaRad gaat verder dan slechts het aanleveren van het systeem. “We werken nauw samen met de installateur om het systeem optimaal te laten werken, naar de wens van de opdrachtgever en gebruiker. Dat doen we vooraf, maar ook tijdens de bouw of na oplevering. Indien gewenst kunnen settings op afstand gewijzigd worden en leggen wij de gebruiker uit hoe het systeem functioneert. Een stukje extra service.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details