Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een interieur voor én door bewoners
Een gemeenschappelijke woonkamer.

Een interieur voor én door bewoners

Voor de nieuwbouw aan het Kwadijkerpad heeft het bedrijf uit Eibergen het overgrote deel van het meubilair geleverd, zowel voor de woonkamers, slaapkamers als de ruimten voor dagbesteding.

“We maken interieurs die precies passen bij het leven, de smaak, het gebruik, de uitdagingen en het niveau van de bewoners”, zegt Bob ten Vergert van Topcare. “We zijn ons traject bij de Prinsenstichting begonnen met gesprekken met de bewonersgroepen en het team. Op het terrein hadden we een showroom neergezet waar iedereen onze meubels kon bekijken en testen. Zo hebben we samen de kleuren en de meubels bepaald; de ingrediënten waar onze interieurarchitect Renate mee aan de slag is gegaan.”

Topcare zette alle wensen en ideeën om in een licht, tijdloos en vooral huiselijk interieur.

Topcare zette alle wensen en ideeën om in een kloppend geheel; een licht, tijdloos en vooral huiselijk interieur met een eigen sfeertje voor elk van de 20 woonkamers. Bijzonder aan de meubels die Topcare grotendeels zelf ontwerpt, is dat je ze zó thuis zou neerzetten, terwijl ze onderhuids nét wat meer bieden. Er zijn verschillende ranges; van hoog niveau tot zwaar molestbestendig. Ook zijn de meubels goed schoon te maken en bekleed met een brandvertragende bekleding. Zo kreeg iedere Prinsenstichting-groep een interieur dat aansloot op de zorgbehoefte. Wat niet in het assortiment zat, zoals een heel specifieke kast voor de 100 slaapkamers, werd op maat gemaakt. Ten Vergert: “We hebben het écht samen gedaan. Niet alleen wij zijn trots op het resultaat, maar ook onze mede-ontwerpers, de bewoners en medewerkers mogen dat zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details