Triplaco interieurbouw zorg
01:33
01-06-2017

Een mooi interieur doet een mens opfleuren

Het belang van een elegant interieur mag niet worden onderschat. Meubilair, wanden, deuren, et cetera bepalen mee hoe de mensen die er wonen, werken of op bezoek komen, zich voelen. Dat geldt zeker ook voor ziekenhuizen en andere zorgcentra. Een foute keuze bij de indeling van een ruimte of het kleurgebruik kan het humeur van een mens negatief beïnvloeden. Verder kan dat interieur ook het akoestisch comfort beïnvloeden. Triplaco en divisie Print Acoustics geven elk interieur niet alleen een esthetische maar ook een functionele meerwaarde. 

Triplaco (Harelbeke) specialiseert zich in de verdeling van Abet Laminati Print HPL, volkunststof panelen voor interieur- en exterieurtoepassingen, solid surface pRaL en Brilliant hoogglanspanelen. De firma produceert echter ook fronten in HPL, folie en lakwerk, postform werkbladen, vensterbanken en deuren én akoestisch dempende panelen.

Print HPL van Abet Laminati
“Triplaco houdt vandaag 539 verschillende Print HPL-decoren continu op voorraad: unikleuren in de meest uiteenlopende tinten, maar ook houtimitaties en stone- en metal-look decoren”, geeft general manager Piet Algoet aan. “Via kwalitatieve vlakverlijmingsprocédés kunnen wij deze vellen ook op diverse kernen, waaronder spaanplaat, MDF, multiplex, et cetera aanbieden. Verder leveren we ook massief volkunststof laminaat, genaamd Stratificato, in verschillende kleuren en diktes uit voorraad.” Deze verlijmde of massieve platen worden gebruikt voor de productie van maatmeubilair (bijv. keuken-, badkamer-, multimediameubels), wanden, deuren, …. Triplaco biedt verder ook oplossingen voor werkbladen, vensterbanken, tafelbladen en met het composietmateriaal Solid Surface pRal ook voor spoelbakken en zelfs douches.

Triplaco print HPL

Akoestisch dempende panelen van Print Acoustics
Ruim twee jaar geleden startte Triplaco zijn divisie Print Acoustics met als doel een oplossing te bieden voor het probleem van nagalm in ruimtes. “Door onze hedendaagse manier van bouwen – minimalistisch met harde materialen en open ruimtes – zoeken architecten, studiebureaus en interieurdesigners immers naar oplossingen om irritante nagalm te voorkomen en het akoestisch comfort te verbeteren”, vertelt division manager Kristoff Ver Eecke. “Met onze geperforeerde houten akoestische panelen dempen we het geluid, waardoor de storende nagalm verdwijnt. Deze panelen bestaan uit een kern in zwarte waterwerende MDF, een akoestisch dempend glasvlies en een bovenlaag in Print HPL, fineer, lak of zelfs geweven vinyl. Ze worden in-house ontwikkeld en geproduceerd én uitvoerig getest in een nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, vooraleer ze in de markt worden gezet.”

Triplaco interieurbouw

Op Interzum (stand G041 in hal 10.2) toont Print Acoustics een vernieuwde en uitgebreide collectie met meer dan dertig verschillende versies, wat meer dan een verdubbeling van het huidige gamma betekent. Onder de noemer Flex Acoustics presenteert de firma ook een reeks innovatieve, kras- en stootvaste geluidsabsorberende oplossingen voor gebogen wanden en elementen. Verder geeft de stand een beeld van het voorraadprogramma van Triplaco en wordt de revolutionaire Polaris met z’n ultra matte, kras- en stootvaste, anti-fingerprint oppervlaktestructuur in de kijker gezet.   •

Tekst: Johan Debaere    Beeld: Triplaco/Print Acoustics® – copyright Dennis De Smet

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

Polyrey Compact Reysipur® panelenactiz-bestuursvoorzitter-guus-van-montfort