Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een nieuwe fase breekt aan
Door de aanhoudende groei in omzet en personeel was de spreekwoordelijke ‘rek eruit’ en was uitbreiding van het bestaande pand van Ropasystems gewenst.

Een nieuwe fase breekt aan

De afgelopen maanden heeft men niet stil gezeten bij Ropasystems in Someren. Het toch al omvangrijke machinepark in de fabriek is uitgebreid met een nieuwe 5-assige CNC-machine en er werd ook een verdieping aan het bestaande kantoor toegevoegd. Hiermee wordt op diverse fronten een voorschot genomen op de toekomstige groei van het personeelsbestand en de orderportefeuille.

CNC-machine

De CNC-machine moet vooral de efficiency in de productie naar een hoger niveau tillen. Immers: de orderportefeuille van Ropasystems blijft maar groeien. De impact van deze nieuwe uitbreiding van de productie is dan ook direct zichtbaar. De productie is naar een hoger niveau getild en de kwaliteit is nog hoger. Ook de kans op fouten is door de standaardisering en automatisering van processen significant kleiner geworden. Hierdoor kan de productie sneller en efficiënter plaatsvinden en ontstaat weer meer ruimte om in omzet te groeien.

Het toch al omvangrijke machinepark is uitgebreid met een nieuwe 5-assige CNC-machine.

Tilliftsysteem

Ropasystems is gewend om met relatief zware onderdelen mooie producten in elkaar te zetten. Niet voor niets is zij specialist op het gebied van stralingwerende oplossingen. Met recht dus ook vaak ‘loodzware’ oplossingen. Met het installeren van diverse tilliftsystemen met een hefvermogen tot 450 kg op cruciale plekken in het productieproces, wordt de fysieke belasting van het personeel verlicht en een snellere handling van deze producten eenvoudiger gemaakt. 

Uitbreiding producten

Naast het Ropasystems modulaire wandsysteem voor de meest kritische ruimten in het ziekenhuis, ontwikkelde de toeleverancier aan de zorg ook andere producten. Hierbij werd zij geholpen door de eerdergenoemde automatisering van het productieapparaat. Door deze verdere professionalisering wordt het mogelijk om concurrerend aan te kunnen bieden in de meest uiteenlopende projecten. 

Bedwandsysteem

Een eigen prefab bedwandsysteem, volledig voorbereid met E- en W-voorzieningen waardoor deze plug & play gemonteerd kan worden in beddenkamers van een zorginstelling, is daar een goed voorbeeld van. Eerder werden deze geleverd in het Amphia ziekenhuis in Breda en onlangs werd een groot aantal stuks geleverd voor de nieuwbouw van het St Jansdal ziekenhuis te Harderwijk.

Schuifdeur

Een ander goed voorbeeld van uitbreiding van het assortiment is een handbediende schuifdeur voor de utiliteit. Volledig zelf ontwikkeld en in eigen beheer geproduceerd. Denk hierbij aan de natte cel van een patiëntenkamer, een (Miva) toilet en dergelijke. Dit product blijkt een succesnummer: er werden al meerdere grote projecten voorzien van deze schuifdeuren, in binnen- en buitenland en de orderportefeuille is hiermee ook goed gevuld.

Als een vis in het water

Naast projecten in de zorg, is Ropasystems nu ook in staat om haar focus te verleggen naar andere projecten. Denk hierbij aan laboratoria, cleanrooms, scholen en kantoren. Ook is het bedrijf steeds meer gaan focussen op het produceren van vast interieurwerk. Vaak in de wereld van de zorg, waar Ropasystems zich als een vis in het water voelt, maar soms ook daarbuiten, zoals een interieur voor een winkel of de inrichting van een showroom van een bedrijf.

Nieuwe weg

Het is duidelijk dat Ropasystems hiermee een nieuwe weg in haar ontwikkeling naar een allround bouwpartner in de zorgsector is ingeslagen. Hierbij zal nog steeds de nadruk liggen op het bedienen van deze zorgmarkt, daar waar zij inmiddels al een gekende naam is geworden. Daarnaast blijft zij open staan voor nieuwe markten, producten en uitdagingen. Uitgangspunt blijft daarbij altijd dat kwaliteit en innovatie voorop staan. Het spreekt voor zich dat mensen die hier hun steentje aan bij willen dragen, altijd meer dan welkom zijn! Dit mooie bedrijf uit Someren zou daarom in contact willen komen met nieuwe kanjers, die hier onderdeel van willen zijn. Geïnteresseerd? Neem contact op!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details