Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een optimale ruimte-akoestiek: een zorg minder!

Een optimale ruimte-akoestiek: een zorg minder!

Steeds duidelijker wordt hoezeer gezondheid, welzijn, concentratievermogen, ziekteverzuim en ziekteherstel beïnvloed worden door de ruimtebeleving. Internationaal onderzoek heeft onomstotelijk aangetoond dat een goede ruimte-akoestiek bijdraagt tot een sneller genezingsproces, minder behoefte aan pijnmedicatie en een lagere bloeddruk. Onderzoek toont daarnaast aan dat natuurlijk ‘groen’ in een ruimte kalmerend werkt en de stemming verbetert. Een perfecte oplossing in alle ruimtes waar gezondheid op nummer één staat!

Akoestiek, een bron van zorg

In zorginstellingen is het geluidsniveau sinds de jaren ’70 verdubbeld. In de gebouwen worden meestal hogere en, vanuit hygiënisch oogpunt, hardere muren en vloeren toegepast die het geluid nog eens versterken. In combinatie met een slechte akoestiek zorgt deze overdaad van geluiden voor een verhoging van het stressniveau van zowel patiënten als personeel. Door de impact op het concentratievermogen wordt de kans op medische fouten bovendien verhoogd. Geluidsabsorberende oplossingen zijn hier dan ook onmisbaar!

Haal de natuur binnen

De belangstelling voor ‘groen’ in de ruimte neemt steeds meer toe. Ook wordt de binnenakoestiek (gelukkig) steeds belangrijker, om in ruimtes een prettige beleving te realiseren en gezondheid en welzijn te bevorderen. Soundless Acoustics heeft beide elementen samengevoegd tot een naadloze wandoplossing met 100% natuurlijke mos op een backing van hoogwaardig geluidsabsorberend en organisch plaatmateriaal, waarmee de ruimte-akoestiek in elke ruimte geoptimaliseerd wordt. Deze naadloze, akoestische groene wand is absoluut onderhoudsvrij en geeft elke ruimte een exclusieve en natuurlijke uitstraling.

Robuuste akoestiek

In elke ruimte waar robuustheid net zo belangrijk is als de ruimte-akoestiek, zijn Soundblox akoestische betonblokken een ideale oplossing om zowel de geluidabsorptie als geluidisolatie én brandwerendheid in één constructieve wand te combineren, zowel in binnen- als buitentoepassingen. En het ziet er nog top uit ook! Dat verwacht je niet van beton…

Soundblox worden vanwege hun robuustheid en ‘balvastheid’ ook graag toegepast in sport- en gymzalen. Ook worden ze veelvuldig toegepast in ziekenhuizen, verpleeghuizen en gezondheidsinstituten, waar ze stilletjes hun werk doen in kantines, hal-, gebeds- en stilteruimtes, fysiotherapie- of gymzalen en zwembaden. Kortom: overal waar robuustheid net zo belangrijk is als de ruimte-akoestiek en zonder concessies te doen aan het design van een ruimte. Daarnaast worden ze veelal toegepast in parkeergarages en zelfs in buitentoepassingen, zoals gevels of parkeerplaatsen om harde geluiden en ‘flutterecho’s’ te dempen.

Nu ook CO2-negatief

Soundblox zijn nu ook beschikbaar in een gecarboniseerde vorm, waaraan geen cement meer te pas komt. Bovendien wordt actief CO2 uit de lucht ingezet bij de productie. Hiermee zijn Soundblox, behalve in de strijd tegen lawaaivervuiling, nu ook een wapen tegen CO2.

Soundblox kunnen ook worden uitgevoerd met een natuurlijke mosbedekking. Met de natuurlijke en exclusieve uitstraling van de onderhoudsvrije mosbedekking vormen de akoestische en robuuste eigenschappen van Soundblox een hele bijzondere synergie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details