Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
OK, IC & Cleanroom

Een passende werkplekoplossing

Schermafbeelding-2023-04-05-om-11.36.28

Tekst | Getinge

Beeld | Getinge

12 april 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De moderne OK is een dynamische werkomgeving waar verschillende disciplines samenkomen, elk met hun unieke behoeften. Bij het creëren van een passende werkomgeving is het belangrijk dat de betrokken partijen die behoeften begrijpen.

“Om ziekenhuizen zo goed mogelijk te ondersteunen, kijken we naar het totaalplaatje. We bieden niet alleen innovatieve apparatuur, maar zijn ook actief betrokken bij de planning, het ontwerp en de project­implementatie”, vertelt Henri Sulimma, Area Sales Manager bij Getinge. “Met behulp van mock-ups en 3D-ontwerpsimulaties met bijbehorend advies hebben we geholpen om de ideale inrichting van de operatiekamers te bepalen.”

De Maquet Otesus OK-tafel vormt het middelpunt van de nieuwe operatiekamers in Dirksland. Dit flexibele operatietafel­systeem biedt een breed scala aan positioneringsopties en is daarmee geschikt voor veel verschillende soorten operaties. Voor de verlichting koos het ziekenhuis voor de hoogwaardige Maquet PowerLED II operatielampen. 

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte, heeft Getinge de operatiekamers voorzien van Maquet Moduevo pendelsystemen, waaronder de PLG-II en SKY, die mobiele, medische hulpmiddelen voorzien van stroom en gas en zorgen voor de overdracht van signalen. Deze voorzieningenunits zijn intuïtief in gebruik en snel te configureren; voordelen die zich vertalen in flexibiliteit, efficiëntie en meer productiviteit. 

Sulimma: “We zijn trots dat we het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een passende werkplekoplossing hebben mogen bieden en wensen het OK-personeel veel werkplezier op de nieuwe OK’s.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details