Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Een stille en veilige deursluiting, zelfs onder zware omstandigheden
Met de GEZE TS 5000 SoftClose kan GEZE het sluiten nog beter dan voorheen beheersen.

Een stille en veilige deursluiting, zelfs onder zware omstandigheden

Als het aan GEZE ligt, behoort de ergernis van hard dichtslaande deuren in zorginstellingen, ziekenhuiskamers en hotels eindelijk tot het verleden. Na jarenlang intensieve doorontwikkeling brengt de specialist in deur- en raamsystemen een nieuwe deurdranger op de markt, die ook in zware omstandigheden én bij variabele luchtdruk een stille en veilige sluiting van de deur garandeert: de GEZE TS 5000 SoftClose.

“We zien dat er steeds meer ruimtes komen, waarin hoge(re) luchtdichtheidseisen gelden”, vertelt Ronald van Driel, Manager Sales NL bij GEZE. “Dit heeft gevolgen voor de ramen én deuren. In de praktijk zien we regelmatig dat deuren en deurdrangers netjes worden afgesteld, met de ramen gesloten, maar bij geopende ramen toch sluit- en geluidsklachten veroorzaken. De veranderende eisen en omgevingscondities waren met het huidige aanbod deurdrangers lastig te ondervangen. Daarom hebben we hard gewerkt aan een nieuwe oplossing, die onder álle omstandigheden een stille (soft) en veilige sluiting garandeert.”

De TS 5000 SoftClose staat voor moderne sluittechniek voor elke deur tot 1.400 mm deurbreedte en met een openingshoek tot 180°.

Uitgekiende beheersbaarheid

Een brand- en rookwerende deur of een toegangsdeur hoort altijd juist te worden gesloten, benadrukt Van Driel. “Onder andere de deurdranger speelt hierin een essentiële rol. Met onze GEZE TS 5000 SoftClose kunnen wij het sluiten nog beter dan voorheen beheersen. Dit biedt grote voordelen voor zorginstellingen en ziekenhuiskamers, waar het luid dichtslaan van de deur vaak als grote ergernis wordt ervaren.”

Het luid dichtslaan is vaak het gevolg van luchtdrukverschillen tussen ruimtes, vertelt hij. “De TS 5000 SoftClose heeft de kracht om ook in deze lastige luchtdruksituaties de deur tot het laatste moment gecontroleerd en stil te laten sluiten. Openingsdemping, sluitsnelheid en eindslag kunnen volledig op maat worden afgesteld. Bovendien kan de deur tijdens de laatste momenten van sluiten worden versneld of vertraagd. De verbeterde verstelbaarheid helpt bij moeilijke omstandigheden, zoals blootstelling aan wind en zuigkracht (onderdruk), evenals bij veranderende drukomstandigheden in de ruimte. De innovatieve deurdranger is dus ongekend flexibel in gebruik. De kracht van de TS 5000 SoftClose staat garant voor een veilige sluiting, terwijl het remmend sluiten instaat voor een uiterst stille sluiting. Ideaal voor de rust (geen geluidsoverlast) en gemoedsrust (gegarandeerde sluiting) voor bijvoorbeeld zorgpatiënten en bewoners.”

Kenmerkend voor de TS 5000-serie van GEZE zijn niet alleen het slanke design en de zeer beperkte afmetingen, maar ook het beperkt aantal onderdelen.

Eenvoudige montage, controle en beheer

De TS 5000 SoftClose staat voor moderne sluittechniek voor elke deur tot 1.400 mm deurbreedte en met een openingshoek tot 180°. Het slanke deurdrangerhuis is vervaardigd uit massief aluminium en is ook leverbaar in mat zwart. Kenmerkend voor de TS 5000-serie van GEZE zijn niet alleen het slanke design en de zeer beperkte afmetingen, maar ook het beperkt aantal onderdelen. “De sluitsnelheid kan eenvoudig en snel worden ingesteld met behulp van één innovatief ventiel, zonder dat extra hulpstukken nodig zijn”, aldus Van Driel. “Alle functies zijn vanaf de voorzijde van de deurdranger in te stellen. Een optische sluitkrachtweergave maakt bovendien eenvoudige controle en beheer van de sluitkracht mogelijk. Daarmee bieden wij veiligheid en comfort in optima forma.”

Ervaar de TS 5000 SoftClose zelf!

GEZE heeft de TS 5000 SoftClose in de afgelopen weken voorgesteld aan haar partners. Ook zijn de eerste pilotprojecten op diverse zorglocaties opgestart. De eerste reacties zijn zeer positief, aldus Van Driel. “Men is ongelooflijk blij dat er eindelijk een oplossing voor dichtslaande en slecht sluitende deuren wordt geboden.” Wilt u de unieke werking van de TS 5000 SoftClose ook zelf zien én ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op met uw GEZE contactpersoon.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details