Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Eervolle vermelding Erfgoedprijs woonzorgcentrum Residence Coestraete in Zwolle

Eervolle vermelding Erfgoedprijs woonzorgcentrum Residence Coestraete in Zwolle

Residence Coestraete is in mei officieel geopend en de eerste bewoners hebben in hun intrek genomen. Het betreft het nieuwste particuliere verzorgingshuis van Domus Valuas aan de Koestraat, in het hart van de Zwolse binnenstad. 

Waarbij drie panden met meer dan acht eeuwen geschiedenis onder de hanenbalken zijn omgetoverd in 25 comfortabele zorgappartementen voor ouderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Hier kan men tijdelijk (zorghotel) of permanent verblijven. De unieke historische details van dit rijksmonument zijn daarbij behouden gebleven en in ere hersteld. Dit is gemeente niet ontgaan, in juni betekende dit een Eervolle vermelding voor de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2023. 

Architect Pieter Diks heeft getoverd in zijn ontwerp voor de samenvoeging van de drie statige, monumentale panden in dit stukje binnenstad met veel allure. De mooie, oude details springen in het oog. Zoals het authentieke leren behang in de bibliotheek en het bijzondere houtsnijwerk van het plafond, op het trappenhuis en de prachtige plafondcassettes, en op de eeuwenoude hanenbalken van de ruime en hoge appartementen op de bovenste verdieping. De drie panden zijn verbonden door een nieuwgebouwde vestibule met trappenhuis en een royale lift. In Coestraete is elk appartement anders maar wat ze delen is een ruime badkamer en een klimaatsysteem dat zorgt voor warmte in de winter en afkoeling op warme zomerse dagen. De afmetingen variëren tussen 25 en 50 vierkante meter. Sommige appartementen zijn geschikt voor bewoning door twee personen. Alle ruimtes zijn ook voor mindere mobiele mensen zonder moeite bereikbaar.

Meer informatie: www.domusvaluas.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details