Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Overig

Eigentijdse interieurs, juist in de zorg. ‘We stimuleren onze opdrachtgevers om de randjes op te zoeken’

In de zorg moet het meubilair aan veel eisen voldoen. Het moet stevig, veilig en goed reinigbaar zijn bijvoorbeeld. “Maar dat is slechts een facet,” vertelt Frank Ebenau, directeur van Linia.

Frank Ebenau: “Durf het net een beetje anders te doen.”

Tekst | Tekst | Liliane Verwoolde Beeld | Linia

4 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“De senior van nu is niet de senior van twintig jaar geleden. Deze wil wonen in een comfortabele ruimte, van alle gemakken voorzien en met een eigentijdse sfeer. En datzelfde geldt voor ieder ander die in de zorg verblijft.” 

Linia is al sinds 1990 gespecialiseerd in interieurs in de zorg. “We voelen ons goed in die helende omgevingen,” vertelt Ebenau over deze keuze. “We hebben een extra passie voor ruimtes die zijn gericht op het welzijn van patiënten, familie en werknemers.” Voor alle vormen van zorg – voor jeugd, bewoners met een geestelijke of lichamelijke beperking, justitie, ouderen, daklozen en tijdelijk hulpbehoevenden – realiseert Linia het passende interieur. 

Een interieur dat huiselijk en comfortabel is tegelijk.

De ontwerpfase

Vanwege de langdurige en brede ervaring in de zorg, heeft Linia aan een half woord genoeg. Ebenau: “We kennen de zorg. Met een plattegrond, de beschrijving van de toekomstige bewoners en de activiteiten die er straks worden verricht, kunnen we al van start. Onze ontwerpers smeden meubilair, verlichting, behang, vloer en raamdecoraties dan aaneen tot een geheel dat functioneel, sfeervol en eigentijds is. De klant kan dus altijd rekenen op een exclusief voorstel.” 

De senior van nu zoekt ook een eigentijdse sfeer.

Creatief en flexibel

“Bij de bespreking van het voorstel is er nog van alles mogelijk,” benadrukt Ebenau. “We zijn creatief en flexibel. Als onze opdrachtgever ergens anders over denkt, is er ruim voldoende creativiteit binnen de club aanwezig om een alternatieve oplossing te bedenken. Bovendien valt er tegenwoordig veel te kiezen. Waar we enkele jaren geleden nog de keuze hadden uit drie kleuren, kunnen we nu bij wijze van spreken kiezen uit 500 kleuren. Ook als we deze speciaal hebben gemaakt voor zwaar en intensief gebruik en ook in de vervangingsmarkt.”

Maatwerkmeubelen, standaardmeubelen, verlichting en decoraties. Als we weggaan, staat alles op zijn plaats.”

Ruimtes met een eigen gezicht

Hoewel Linia vertrouwd is met de voorschriften van het Bouwbesluit, wil zij niet dat deze hun creatieve voorstellen in de weg staan. “We stimuleren onze opdrachtgevers om de randjes op te zoeken en mee te gaan in de tijd,” zegt Ebenau hierover. “Ga voor een interieur dat huiselijk is en comfortabel tegelijk. Durf het net een beetje anders te doen. Is er sprake van een reeks kleinere slaapkamers? Geef deze dan een eigen identiteit door de kleuren per kamer te kiezen en te gaan voor stoffen die mooi zijn en goed reinigbaar tegelijkertijd. In Noord-Holland richten we op dit moment veertig slaapkamers in, stuk voor stuk met een eigen gezicht. Dat wil toch iedereen?!” 

Als overeenstemming is bereikt, gaat Linia over tot de uitvoering van het interieur. “We hebben hiervoor een hecht team van specialisten, mensen die hun vak verstaan. Als zij het pand verlaten, is de ruimte gebruiksklaar. Maatwerkmeubelen, standaardmeubelen, verlichting en decoraties, alles staat dan op zijn plaats.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%