Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Eigentijdse interieurs, juist in de zorg. ‘We stimuleren onze opdrachtgevers om de randjes op te zoeken’
Frank Ebenau: “Durf het net een beetje anders te doen.”

Eigentijdse interieurs, juist in de zorg. ‘We stimuleren onze opdrachtgevers om de randjes op te zoeken’

“De senior van nu is niet de senior van twintig jaar geleden. Deze wil wonen in een comfortabele ruimte, van alle gemakken voorzien en met een eigentijdse sfeer. En datzelfde geldt voor ieder ander die in de zorg verblijft.” 

Linia is al sinds 1990 gespecialiseerd in interieurs in de zorg. “We voelen ons goed in die helende omgevingen,” vertelt Ebenau over deze keuze. “We hebben een extra passie voor ruimtes die zijn gericht op het welzijn van patiënten, familie en werknemers.” Voor alle vormen van zorg – voor jeugd, bewoners met een geestelijke of lichamelijke beperking, justitie, ouderen, daklozen en tijdelijk hulpbehoevenden – realiseert Linia het passende interieur. 

Een interieur dat huiselijk en comfortabel is tegelijk.

De ontwerpfase

Vanwege de langdurige en brede ervaring in de zorg, heeft Linia aan een half woord genoeg. Ebenau: “We kennen de zorg. Met een plattegrond, de beschrijving van de toekomstige bewoners en de activiteiten die er straks worden verricht, kunnen we al van start. Onze ontwerpers smeden meubilair, verlichting, behang, vloer en raamdecoraties dan aaneen tot een geheel dat functioneel, sfeervol en eigentijds is. De klant kan dus altijd rekenen op een exclusief voorstel.” 

De senior van nu zoekt ook een eigentijdse sfeer.

Creatief en flexibel

“Bij de bespreking van het voorstel is er nog van alles mogelijk,” benadrukt Ebenau. “We zijn creatief en flexibel. Als onze opdrachtgever ergens anders over denkt, is er ruim voldoende creativiteit binnen de club aanwezig om een alternatieve oplossing te bedenken. Bovendien valt er tegenwoordig veel te kiezen. Waar we enkele jaren geleden nog de keuze hadden uit drie kleuren, kunnen we nu bij wijze van spreken kiezen uit 500 kleuren. Ook als we deze speciaal hebben gemaakt voor zwaar en intensief gebruik en ook in de vervangingsmarkt.”

Maatwerkmeubelen, standaardmeubelen, verlichting en decoraties. Als we weggaan, staat alles op zijn plaats.”

Ruimtes met een eigen gezicht

Hoewel Linia vertrouwd is met de voorschriften van het Bouwbesluit, wil zij niet dat deze hun creatieve voorstellen in de weg staan. “We stimuleren onze opdrachtgevers om de randjes op te zoeken en mee te gaan in de tijd,” zegt Ebenau hierover. “Ga voor een interieur dat huiselijk is en comfortabel tegelijk. Durf het net een beetje anders te doen. Is er sprake van een reeks kleinere slaapkamers? Geef deze dan een eigen identiteit door de kleuren per kamer te kiezen en te gaan voor stoffen die mooi zijn en goed reinigbaar tegelijkertijd. In Noord-Holland richten we op dit moment veertig slaapkamers in, stuk voor stuk met een eigen gezicht. Dat wil toch iedereen?!” 

Als overeenstemming is bereikt, gaat Linia over tot de uitvoering van het interieur. “We hebben hiervoor een hecht team van specialisten, mensen die hun vak verstaan. Als zij het pand verlaten, is de ruimte gebruiksklaar. Maatwerkmeubelen, standaardmeubelen, verlichting en decoraties, alles staat dan op zijn plaats.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details