Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

Elektronische keukenkraan garandeert hygiënische waterkwaliteit

De Duitse specialist voor sanitaire oplossingen Schell heeft een elektronische keukenkraan ontwikkeld die oplossingen biedt voor drinkwaterbeheer.

Schell_Elektronische Küchenarmatur Grandis E kopiëren
De nieuwe keukenkraan ‘Grandis E‘ van Schell is speciaal op de huidige hygiënemaatregelen afgestemd. De kraan beschikt over twee bedienopties: met een infraroodsensor of met een ééngreepshendel.

Tekst | Tekst en beeld | Schell

1 februari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De ‘Grandis E’ kan worden gekoppeld en geprogrammeerd met het Schell watermanagementsysteem SWS om ook in de keuken hygiënische waterkwaliteit te garanderen. Met de nieuwe ‘Grandis E’ keukenkraan en het bestaande productportfolio kunnen alle essentiële watertappunten in openbare gebouwen door Schell SWS worden beheerd.

In steeds meer gebouwen zijn een optimale drinkwaterveiligheid en handhygiëne van groot belang; zo ook in gemeenschappelijke keukens en in de kantine. Door de infraroodsensor met vooraf ingestelde watertemperatuur kan de keukenkraan contactloos bediend worden. Zo wordt het risico op contactinfecties vermeden. De sensor reageert bij een afstand van ongeveer 3 centimeter op handbewegingen. Op deze manier wordt voorkomen dat de waterstraal per ongeluk aangaat als de gebruiker in de gootsteen aan het werk is. ‘Grandis E’ is ook uitgerust met een ééngreepsbediening als een continue waterstroom nodig is.

De ‘Grandis E’ keukenkraan van Schell heeft lood- en nikkelvrije materialen, een zorgvuldige afwerking, geavanceerde technologie en een glad, reinigingsvriendelijk oppervlak van chroom. Dat maakt hem betrouwbaar, robuust en duurzaam.

Drinkwaterkwaliteit gewaarborgd

De nieuwe elektronische Schell keukenkraan ‘Grandis E’ kan automatisch voor de benodigde stagnatiespoelingen zorgen, bijvoorbeeld wanneer een kraan lang niet gebruik wordt. Zij draagt daardoor bij aan het behoud van de vereiste waterkwaliteit. De warm- en koudwaterleiding worden onafhankelijk van de stand van de mengkraan doorgespoeld.

De geïntegreerde automatische stagnatiespoeling treedt op vastgestelde spoelintervallen in werking en ondersteunt daarmee het behoud van de drinkwaterkwaliteit. Bijzonder tijdbesparend en comfortabel is het instellen van de kraan met het Schell WatermanagementSysteem SWS voor onder andere de looptijd, de spoelhoeveelheid en de manuele afstelling van de sensor. Zo kunnen via het SWS-systeem bijvoorbeeld ook de weekdagen en tijden voor spoelingen ingesteld worden. Met de toepassing van het SMART.SWS-systeem is het zelfs niet meer nodig om fysiek in het gebouw aanwezig te zijn wanneer men de kranen wil benaderen. Via de cloud krijgt men toegang tot een dashboard en wordt ook de bediening van de kranen mogelijk gemaakt. Dat kan via een smartphone, tablet of pc met internettoegang.

Montagevriendelijk

De nieuwe Schell keukenkraan is eenvoudig te monteren en in bedrijf te nemen dankzij een meegeleverde bevestigingsset voor de installatie. De maximale draaihoek van de roterende uitloop is instelbaar zodat de gebruiker hem niet over de rand van de enkele of dubbele wasbak kan bewegen. Zo wordt er ook voor gezorgd dat de waterstroom bij hygiëne­spoelingen steeds in de wasbak gericht is, waardoor wateroverlast wordt voorkomen. 

De ‘Grandis E’ keukenkraan van Schell heeft lood- en nikkelvrije materialen, een zorgvuldige afwerking, geavanceerde technologie en een glad, reinigingsvriendelijk oppervlak van chroom. Dat maakt hem betrouwbaar, robuust en duurzaam. Hij is beschikbaar voor 230V-netspanning, batterijvoeding of zonder eigen voeding voor integratie in het Schell Water­managementSysteem SWS.    ′

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details