Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Erasmus MC genomineerd voor prestigieuze internationale award

Erasmus MC genomineerd voor prestigieuze internationale award

Erasmus MC is genomineerd voor Europa’s belangrijkste architectuurprijs voor zorgomgevingen

Afgelopen week maakte de jury bekend dat het Erasmus MC genomineerd is voor de European Healthcare Design Award 2019. Het medisch centrum is één van de drie genomineerden in de categorie Interior Design and Arts. De award bekijk wereldwijd de beste zorgprojecten en beloont de gebouwen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de gezondheid en het welbevinden van patiënt, medewerker en bezoeker. Het Erasmus MC krijgt de erkenning voor het indrukwekkende interieur dankzij het vele daglicht, de ruimtelijkheid, materiaal- en kleurkeuzes en de geslaagde integratie van groen en kunst.

Het interieur van het medisch centrum is ontworpen door EGM en kenmerkt zich door het Healing Environment-concept dat overal in het ziekenhuis is ingezet om de stress van een ziekenhuisbezoek te verlagen en het herstel van patiënten te bevorderen.

European Healthcare Design Award 2019

Alles in het interieur van het Erasmus MC draait om het creëren van een gezond gebouw: een prettige, gezonde en veilige omgeving die het welzijn van patiënten bevordert en stress reduceert. Het interieurteam heeft vormen, materialen, kleur en textuur zorgvuldig geselecteerd volgens de Evidence-Based Design (EBD) methode. De combinatie van EBD en het Healing Environment-concept hebben geleid tot een pastelkleurig interieurlandschap met veel natuurlijk daglicht, bamboe, ronde vormen, groen, uitzicht, duidelijke routing, privacy en kunst. Het samenspel van het vele daglicht en groen, samen met de warme kleuren van de houttinten in meubels, zorgt voor een contrast dat overzicht, rust en ook een zekere vorm van intimiteit biedt. De daktuinen benadrukken de openheid van het gebouw en versterken de verbinding met stad. Tevens zorgen ze voor extra ruimtelijkheid en een plek om tot rust te komen. Atria zorgen voor een natuurlijke lichtinval tot in het interieur van het souterrain. De atria zijn ingericht met groen en zitjes wat afleiding, rust en welbevinden brengt tijdens het wachten.

De awardceremonie en prijsuitreiking, georganiseerd door Architects for Health en Salus, vindt plaats tijdens de 5e editie van de European Healthcare Design Conference op 18 juni 2019 in het Royal College of Physicians in Londen.

Het Erasmus MC werd eerder al door zowel de vakjury als het publiek verkozen tot beste gebouw van Rotterdam, ontving prijzen voor de daktuin, een eervolle vermelding bij de Dutch Daylight Award en is genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019.

European Healthcare Design Award 2019 European Healthcare Design Award 2019 European Healthcare Design Award 2019

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details