Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Erica Terpstra, Foppe de Haan en Noraly Beyer ambassadeur van vaccinatiecampagne

Erica Terpstra, Foppe de Haan en Noraly Beyer ambassadeur van vaccinatiecampagne

Erica Terpstra, Foppe de Haan, Noraly Beyer, Bennie Jolink, Eugènie Herlaar en tv-dokter Ted van Essen zetten zich in als ambassadeur om mensen te motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. Iedereen die wil laten zien dat hij zich wil laten vaccineren, kan met de postergenerator op www.stroopjemouwop.nl zijn eigen poster maken om te delen op sociale media.

De komende tijd kunnen verschillende groepen zich laten vaccineren, waaronder ouderen. In de landelijke #IkStroopMijnMouwOp-campagne leggen bekende Nederlanders uit waarom zij zich laten vaccineren. Wanneer ook andere groepen aan de beurt zijn voor vaccinatie, staan ambassadeurs uit deze groepen centraal in de campagne.

Terug naar het normale leven

Voetbaltrainer Foppe de Haan (77): “Ik laat mij vaccineren, omdat ik mijn normale leven weer terug wil. Het grootste gemis zit ‘m in kleinere dingen. In het naar mijn kleinzoon van twaalf kijken, wanneer hij met zijn team gaat voetballen op zaterdagochtend. De blijdschap van die kereltjes op het veld, daar geniet ik intens van!”

Ook Erica Terpstra (77) stroopt graag haar mouw op: “Natuurlijk laat ik mij inenten. Want alleen als we dat allemaal laten doen, helpen we onze samenleving weer ‘normaler’ te maken. Zodat we weer kunnen leven, werken en sporten zoals we dat deden. En ik laat me vanzelfsprekend ook inenten, omdat ik niet ziek wil worden.”

In het tv-programma Tijd voor MAX beantwoordt tv-dokter Ted van Essen (71) bijna dagelijks vragen van ouderen over de coronavaccinatie. “De vragen gaan onder andere over de snelheid van de ontwikkeling van de vaccins, de werking van de verschillende vaccins en de bijwerkingen. Ik vind het heel begrijpelijk dat mensen vragen hebben en ben blij dat ik op tv kan uitleggen hoe het zit.” Ook de tv-dokter laat zich inenten: “Ik neem het vaccin niet alleen omdat ik als zestigplusser tot de risicogroepen behoor, maar ook omdat ik op deze manier bijdraag aan de immuniteit van de bevolking. Ik laat graag zien dat ik mijn mouw daarvoor opstroop.”

Postergenerator ‘Ik stroop mijn mouw op’

Op www.stroopjemouwop.nl kan iedereen zijn eigen poster of sociale media post maken door zijn naam in te vullen en zijn foto toe te voegen. Vervolgens kan de post gedeeld worden met de hashtag #IkStroopMijnMouwOp.

Antwoorden op vragen over de coronavaccinatie staan op coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details