Erkan Sahin
02:03
13-11-2018

Erkan Sahin van wissner-bosserhoff: ‘Onze toekomst ligt in het leveren van added value’

Op 7 september j.l. vierde wissner-bosserhoff Nederland zijn 12,5 jarig jubileum. Van een kleine leverancier van verpleegbedden groeide het in Dordrecht gevestigde bedrijf onder leiding van algemeen directeur Erkan Sahin uit tot een gerenommeerd totaalleverancier van medisch meubilair. Uitbreiding in met name ziekenhuisproducten voor specifieke doelgroepen en een verdere invulling van dienstenconcepten zijn de speerpunten voor de komende jaren. 

Toen Erkan Sahin begin 2005 door zijn werkgever wissner-bosserhoff werd gevraagd om een dochteronderneming in Nederland op te zetten, hoefde hij niet lang na te denken. Als exportmanager kende hij het bedrijf van binnenuit en het was voor hem een mooie kans om na enkele jaren in Duitsland gewerkt te hebben weer terug te keren naar Nederland. “Wissner-bosserhoff was in die tijd vooral bekend als leverancier van technisch hoogwaardige verpleeghuisbedden”, vertelt hij. “De activiteiten stonden in Nederland echter op een laag pitje. Voor de partij die ons toen vertegenwoordigde, ELCEE Holland, was het geen kernactiviteit maar een afdeling die toevallig was ontstaan. Toen wij hen overnamen, werkte er slechts tien man personeel. Het assortiment was een wirwar aan producten, er zat geen lijn in. Mijn eerste prioriteit was om daar verbetering in aan te brengen.” 

Erkan Sahin

Inmiddels werken er zo’n vijftig werknemers en bedraagt de jaaromzet 12 miljoen euro. “Gemiddeld zijn we elk jaar met een miljoen euro gegroeid, wat in de relatief kleine zorgmarkt die Nederland is een heel mooie prestatie is. Qua performance zijn we bovendien één van de best presterende dochtermaatschappijen binnen onze moedermaatschappij LINET Group”, zegt Sahin.

Added value
Het huidige bedrijf kent drie pijlers: care (verpleegbedden en aanverwant meubilair), cure (ziekenhuisbedden en aanverwant meubilair) en services (trainingen, rentals en onderhoud). Verpleeghuizen vormen nog altijd de belangrijkste afzetmarkt, maar de grootste groei vindt plaats in ziekenhuisproducten. Met nieuwe nicheproducten zoals dagbehandelingsbedden en meubilair voor verloskunde en gynaecologie timmert wissner-bosserhoff hard aan de weg in dit segment. 

Erkan Sahin
Sprint 100: stretcher met sterke kenmerkenen slimme opties voor o.a. SEH.

Service is het belangrijkste speerpunt voor de komende jaren. “We zijn begonnen met puur de verkoop van producten. We zien echter dat er steeds meer vraag is naar added value, ofwel de meerwaarde die wij met onze dienstenconcepten kunnen bieden. Denk aan trainingen voor verplegend personeel, onderhoud- en servicepakketten, maar ook bijvoorbeeld het meedenken over het terugdringen van kosten binnen ziekenhuizen of verpleeghuizen.” Om klanten goed te kunnen ondersteunen bij dit soort vraagstukken, gaat wissner-bosserhoff in toenemende mate partnerships aan. Een begrip waar iedereen het over heeft, maar waar velen zich niet naar gedragen, zo meent Sahin. “Om het goed te laten werken, is een investering van beide kanten nodig. Eenrichtingsverkeer werkt niet: ‘zegt u maar hoe het moet, dan doen we dat’. Alleen als beide partijen bereid zijn informatie te delen en vertrouwen hebben in elkaar, kunnen ze hun doelen bereiken.”

Erkan Sahin
Pediatriebed TOM 2: het bed dat echt kindvriendelijk is.

Drijfveer
Aan vertrouwen ontbreekt het helaas nog weleens, heeft hij gemerkt. “Het gevoel overheerst vaak dat de industrie teveel met commerciële belangen bezig is. Sommige bedrijven hebben echter oprecht het beste voor met hun klanten. Wij zijn zo’n bedrijf. wissner-bosserhoff is opgericht door een oud-hoofd technische dienst van een ziekenhuis in Tsjechië, die er voortdurend tegenaan liep dat de bedden van zo’n slechte kwaliteit waren. Hij wilde daar verandering in brengen door technisch uitmuntende producten op de markt te brengen. Dat is nog steeds onze belangrijkste drijfveer: het zo goed mogelijk helpen van mensen in verpleeg- en ziekenhuizen. In de kern zijn we nog altijd een familiebedrijf, we hebben geen aandeelhouders die we tevreden moeten stellen. Natuurlijk is het nodig om bepaalde financiële doelstellingen te hebben, maar die staan in dienst van dat doel. Uiteindelijk zijn we hier niet zo met commercie bezig.”  

Tekst: Margot Visser   Beeld: wissner-bosserhof

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

Lensen ProjectinrichtersDNHK