Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Familiebedrijf Dols viert 75ste verjaardag met vernieuwde toonzaal en feestjaar
Residence Recital.

Familiebedrijf Dols viert 75ste verjaardag met vernieuwde toonzaal en feestjaar

Familiebedrijf Dols blaast dit jaar 75 kaarsjes uit. Een mijlpaal die het bedrijf, met een passie voor interieur en exterieur, niet onopgemerkt voorbij laat gaan. Daarom pakt ze uit met twee primeurs: “Naast de nodige festiviteiten zijn we vooral trots op onze vernieuwde toonzaal in Sittard en op het grootste kantoorproject dat we in jaren binnenhaalden”, aldus gedelegeerd bestuurder Peter Jans.

Het jubileumjaar van Dols is meteen goed gestart. Jans: “Wij zijn trots om te mogen aankondigen dat wij een van onze grootste kantoorprojecten ooit hebben binnengehaald.” De ING-hoofdzetel aan de Marnixlaan in ­Brussel staat sinds 2021 op de bewaarlijst van het Brussels erfgoed. Gordon Bunschaft ontwierp het iconische gebouw in de jaren ’50 en het ondergaat momenteel een grondige renovatie om te voldoen aan de hoogste ambities op milieuvlak. “Dols werkt mee aan de renovatie van het meubilair (o.a. 1.200 nieuwe werkplekken). Hierbij komen we tegemoet aan de nieuwe behoeften van medewerkers voor een betere balans tussen samenwerken op kantoor en individueel thuiswerken.”

Residentie Orpea Ten Berch.

Daarnaast verdiende de eigen toonzaal in ­Sittard een upgrade. “Het is de plek waar Dols al sinds 1979 gevestigd is. In een wereld waarin online shops alom tegenwoordig zijn, zetten we bewust in op een showroom. Een nieuwe stoel of een nieuw meubel wil je toch altijd eerst uitproberen? Een interieur draait voor ons rond beleving en daarom blijven we geloven in onze showrooms in Sittard en Zutendaal.”

Derde generatie zet het werk verder

Dols werd 75 jaar geleden opgericht door ­Pierre Dols, de grootvader van gedelegeerd bestuurders Thijs en Dries Dols. Laatstgenoemde vertelt: “Dat Dols 75 jaar en drie generaties later nog steeds bestaat en een gezond, groeiend bedrijf is, dat is voor ons dé kwaliteitsgarantie die we onze relaties aanbieden. En daar zijn wij trots op. We zijn als bedrijf niet blijven stilstaan, maar sommige dingen zijn niet veranderd: de manier waarop we ons inzetten en duurzaam geluk nastreven voor zowel onze relaties als onze medewerkers. We zijn heel dankbaar voor de mensen waarmee we ons elke dag mogen omringen.”

Thijs Dols: “Om ons jubileum uitgebreid te vieren, organiseren we in de loop van het jaar meerdere evenementen voor onze vaste relaties. We kiezen hierbij bewust voor verschillende kleinere events, zodat we steeds een groep van mensen kunnen samenbrengen die elkaar weer kunnen inspireren. Een initiatief dat beter bij ons persoonlijke, familiale karakter past dan één heel groot feest. We kijken er ontzettend naar uit.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details