Receptie Filfurdo
05:08
23-11-2017

Filfurdo in Vilvoorde heeft door extra verdieping kleinere footprint

Door de keuze voor vier in plaats van drie niveaus is de footprint van het nieuwe Woonzorgcentrum Filfurdo in Vilvoorde veel kleiner. Het ontdubbelde gangsysteem met één grote patio doorheen het hele gebouw zorgt voor een lichte, aangename en afwisselende beleving voor de bewoners.

De kamers bevinden zich aan de buitengevel, de gangen en diensten aan de binnengevel. “We hebben een minimale afstand van alle perceelgrenzen gerespecteerd, waardoor er meer ruimte is voor groen, en dan gekeken welke bouwoppervlakte overbleef. Om voldoende daglicht binnen te krijgen, was een binnentuin een must. Conceptueel hebben we alle publieke functies op de gelijkvloerse

A.-Bilman-unithoofd-PAAZ-en-T.-Ruikes-voorzitter-RvB-xlGebouw woonzorgcentrum Hoogstede