Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Flevolandse zorgorganisaties leiden samen GZ-psychologen op

GOP-FL
Paulien Goossens (Merem Medische Revalidatie), Albert Hilvers (Zorggroep Oude en Nieuwe Land), Wilfred Muller (Talma Urk), Lindy Hartman (Zorggroep Almere), John Bos (Woonzorg Flevoland), Arend Jan Poelarends (Ziekenhuis St Jansdal), Stephan van de Vusse (Molemann Mental Health), Aukje Reinders (Coloriet) en Danielle Groenewoud (regionaal praktijkopleider) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

5 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Flevolandse zorgorganisaties gaan een unieke samenwerking aan om GZ-psychologen op te leiden in de regio onder de naam GOP-Flevoland. De samenwerking is uniek omdat de organisaties als één geheel dit traject vormgeven. Om de samenwerking te bekrachtigen werd donderdag 30 september door alle partners een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Ouderenzorgorganisaties Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Talma Urk, Woonzorg Flevoland en Coloriet zijn de initiatiefnemers voor GOP-Flevoland. Ze werken intensief samen met de gecontracteerde en geïnteresseerde stageopleidingspartners Ziekenhuis St Jansdal, GGZ Centraal Flevoland, Zorggroep Almere, Molemann Mental Health en Merem Medische Revalidatie. Samen willen zij tot 2025 jaarlijks drie tot vier PIOG’s (psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog) opleiden.

Brede samenwerking

‘De samenwerking is zo uniek omdat GZ-psychologen meestal binnen 1 organisatie hun opleiding volgen. Omdat we een brede samenwerking hebben met zowel organisaties in de ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, revalidatie als ziekenhuiszorg kunnen we GZ-psychologen in opleiding in Flevoland veel variatie bieden’, vertelt Aukje Reinders, bestuurder van zorgorganisatie Coloriet en penvoerder van het project duurzame medische zorg.

‘Dankzij alle samenwerkingspartners kunnen we hen beter en intensiever begeleiden en ontstaat er een aantrekkelijk leerklimaat met een brede variatie aan erkende stages. Het opleiden van GZ-psychologen is vooral belangrijk omdat we onze cliënten van nu en de toekomst professionele ondersteuning en begeleiding willen blijven bieden’, legt ze uit.

De postmasteropleiding tot gezondheidszorgpsycholoog wordt verzorgd door PPO Groningen. ‘We zijn erg blij dat we met PPO deze mooie opleiding mogen starten. Door samen te werken en opleidingsplaatsen te creëren kunnen we ons beter voorbereiden op de toenemende zorgvraag in onze regio,’ vertellen Danielle Groenewoud en Lindy Hartman, beiden GZ-psycholoog en praktijkopleider.

Vergrijzing

Het tekort aan GZ-psychologen komt onder andere doordat het aantal ouderen groeit. Ook neemt de complexiteit van de zorg toe en zien we meer ouderen die problemen hebben op het gebied van cognitie (denken, geheugenproblemen, moeite met plannen en organiseren). Daarnaast verschuift de aandacht van medische zorg naar aandacht voor welzijn en mentale gezondheid.  

Jan Hendriks van de AscieGroup en procesbegeleider: ‘In Flevoland denken én werken we samen en daar mogen we trots op zijn. Dit initiatief is voor vele ouderenzorgorganisaties een inspirerend voorbeeld.’

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details