Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Frederickxhof | Ergonomische zorgzetels op maat

Frederickxhof | Ergonomische zorgzetels op maat

Mecam – al meer dan veertig jaar marktleider in de Benelux op het gebied van comfortzetels – leverde in projecten Frederickxhof en Ter Rooierheide de zorgzetels, dat het verdeelt onder de naam Otium Care. “Dat is een relatief jong merk binnen de Mecam-group en een uniek concept”, vertelt Christel Heymans, manager bij Otium Care. “De modellen werden door ons R&D-team ontwikkeld in samenwerking met een aankoper van rusthuiszetels. Vervolgens werden ze getest op hun comfort door Happy Aging, dat daarvoor meer dan dertig ouderen en zorgverleners naar ons liet komen. Wood.be deed de technische testen en de Confederatie Bouw testte of het design universeel genoeg was. De zorgzetels voldoen aan alle ergonomische normen en alle andere specifieke eisen: ze zijn waterafstotend, brandvertragend en geurvrij in geval van ‘ongelukjes’. Zo willen we de aankoper ontzorgen en kan hij gewoon zijn hart volgen bij het kiezen.” 

Otium Care

Bijzonder aan de zetels van Otium Care is dat de klant ze helemaal naar eigen wens kan samenstellen, van exacte configuratie tot bekleding. “We werkten daarvoor nauw samen met de interieurstyliste van Senior Living Group, die op basis van verschillende factoren besliste welke stijl het geleverde meubilair moest hebben. In beide projecten werd gekozen voor dezelfde soort zetel: een manuele zetel die het thuisgevoel van de bewoner verhoogt, onder meer door de houten armleuningen; een knipoog naar vroeger. De zetel is heel gemakkelijk te openen via een ‘easy’ mechaniek, waarbij de bewoner zich in een relaxpositie kan leggen door gewoon wat naar achteren te leunen en zichzelf daarbij licht af te duwen op de armleuningen.” 

Hoewel Otium Care altijd maatwerk levert, heeft het ook wel enkele toonzalen waar het bestaande modellen showt, van klassiek tot modern, als inspiratie. “Testmodellen kunnen altijd opgevraagd worden”, aldus Heymans.     

Otium Care

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details