Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Functioneel en esthetisch verantwoorde gordijnen
Verpleegkamer met zalmkoperkleurige gordijnen.

Functioneel en esthetisch verantwoorde gordijnen

Gordijnen spelen een belangrijke rol in een ziekenhuis, zeker als sfeer en healing environment een prominente plek hebben in het ontwerp. Ze zitten achter elk raam, dus in dichte toestand bepalen ze mede de uitstraling van het gebouw. En in een ziekenhuis zijn er ook separatiegordijnen rond een bed, in een behandelkamer of spreek-/onderzoekskamer die voor privacy moeten zorgen. Bij een groot ziekenhuis gaat het om grote hoeveelheden en dat moet goed geïnventariseerd worden. Artimo Textiles heeft als leverancier voor het Radboudumc ondersteuning gegeven tot aan de offertefase. Na de gunning heeft Iedema Projectstoffering het gordijnplan opgepakt en uitgevoerd.

“Het was een voorbereidingstraject van tweeënhalf jaar”, vertelt ­Raymond van Hal van Artimo Textiles. “In samenwerking met interieurarchitect Suzanne Holtz en met het interieurteam van het Radboudumc zijn de gewenste sfeer en functionele eigenschappen samengekomen tot een mooi beeld. Verschillende proefgordijnen zijn opgehangen in de testruimte, om de gordijnen te beoordelen op sfeer en kwaliteit. Nadat de keuzes waren gemaakt met het ziekenhuis, zijn we gaan inventariseren hoeveel, waar en wat. We hebben een matenplan voor de gordijnen opgesteld per ruimte, dat leidend werd voor het hele project en waarin 100% functioneel en esthetisch verantwoord materiaal is verwerkt.”

Neutraal gevelbeeld.

Voor de overgordijnen viel de keuze op Suvi CS, een verduisterende, permanent vlamvertragende, sterke stof. “De stof is antracietkleurig aan de buitenzijde, een kleur die je van buitenaf niet echt waarneemt en dat geeft een rustiger gevelbeeld”, verduidelijkt Van Hal. “De binnenzijde heeft een zalm­koperachtige kleur in een licht en rustig visgraatmotief, die aansluit op het interieurontwerp. We zijn erg trots op het eindresultaat en kijken met veel plezier terug op de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details