Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Fusievoornemen MCL en Tjongerschans

Fusievoornemen MCL en Tjongerschans

‘Samen kunnen we de uitdagingen beter aan’

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen zijn voornemens om te fuseren. De beoogde datum voor de juridische fusie is 1 januari 2024. De komende periode werken we de fusieplannen verder uit, leidend tot een voorgenomen fusiebesluit dat wordt voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen van MCL en Tjongerschans. 

Voor beide ziekenhuizen is het een logische stap om te fuseren. De BV’s MCL en Tjongerschans maken al langer deel uit van één concern: Stichting Zorgpartners Friesland. We zetten deze stap om de zorg in de regio te versterken. De ziekenhuizen bedienen samen een grote regio dat zich uitstrekt van de provincie Fryslân tot de Noordoostpolder, de kop van Overijssel en Zuidwest Drenthe. Met een groter adherentiegebied maakt de nieuwe ziekenhuisorganisatie zich sterker om topklinische zorg in de regio te borgen en te behouden.

Het fusieverhaal

Wilt u meer lezen over ons fusievoornemen met ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen? Klik dan op onderstaande link. 

Vragen over het fusievoornemen?

We kunnen ons voorstellen dat u een vraag heeft over het fusievoornemen van MCL en ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen. U kunt uw vraag via onderstaand formulier indienen. Wanneer wij uw vraag al kunnen beantwoorden, zullen wij uw vraag met het bijbehorende antwoord toevoegen aan deze pagina (bij veel gestelde vragen en antwoorden).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details