Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Gedegen aanpak voor storingsvrije installaties
Robin Merse (links) en Jeroen Kreiijt (rechts).

Gedegen aanpak voor storingsvrije installaties

Klantgericht onderhoud 

Een piepjong bedrijf met een zee aan ervaring in onderhoud aan (complexe) installaties, zo zou je AllforZ kunnen omschrijven. Beide afkomstig van een grote gerenommeerde cleanroom bouwer, begonnen aan de keukentafel en inmiddels gesetteld in een mooi kantoor in Hoorn, hebben Jeroen Kreijt en Robin Merse de stoute schoenen aangetrokken om voor zichzelf te beginnen. Missie: op een eerlijke manier en met een brede kennis van zaken zorgen voor de storingsvrije werking van technische installaties. Dat kunnen standaard klimaatinstallaties zijn, maar evengoed installaties van complexe cleanrooms en operatiekamers.  

“Als wij onderhoud doen, hebben we de systemen in kaart gebracht, weten we waar de potentiële problemen liggen en lossen we die preventief op.”

Kreijt en Merse hebben bij elkaar decennia aan ervaring met het lokaliseren en oplossen van storingen in technische installaties en werkten daarin al zeven jaar samen. “Dan weet je donders goed wat een storing teweeg kan brengen”, stelt Merse. “Een slecht werkende luchtbehandeling in een kantoor kan ongemerkt hoofdpijnklachten en ziekmeldingen opleveren, een koud schoollokaal is geen pretje voor leerlingen en docenten en gaat ten koste van de leerprestaties. En als de luchtbehandeling van een operatiekamer niet goed functioneert, kan dat de planning van een ziekenhuis in de war schoppen. Dan heb je het over serieuze gevolgen.”

Storingen

“Onze ervaring leert dat we te maken hebben met steeds complexer wordende technologie, met alsmaar meer merken en ­nieuwe technieken, maar dat de kennis bij het onderhoud tekort schiet”, vervolgt Kreijt. “Onderhoud is niet het jaarlijks plakken van een sticker, wordt om budgettaire redenen vaak te goedkoop ingekocht en we komen veel niet goed doordachte systemen tegen. Dat leidt tot veel storingen waar ze dan ad hoc een meestal tijdelijke oplossing voor verzinnen. Zo kunnen storingen tot jaren voortduren en zitten de gebruikers van het gebouw met de overlast. Dat is allemaal te vermijden met goed, doordacht onderhoud en beheer.”

“Een luchtbehandeling van een operatiekamer die niet goed functioneert, kan de planning van een ziekenhuis in de war schoppen. Dan heb je het over serieuze gevolgen.”

Totaalaanpak

AllforZ heeft een eigen, zeer klantgerichte aanpak die stoelt op een brede aanpak en voorkomen in plaats van genezen. Merse: “Als wij onderhoud doen, hebben we de systemen in kaart gebracht, weten we waar de potentiële problemen liggen en lossen we die preventief op. Bij onze klanten zijn we dus niet de partij die voortdurend brandjes moet blussen, ze zien ons meestal maar één keer per jaar. Storingsopvolging bekijken we ook met een brede blik en niet in losse plukjes. Als er klachten zijn over het binnenklimaat, kijken we niet alleen naar de installaties, maar ook naar de regeltechniek. En bijvoorbeeld ook hoe de deuren sluiten, nemen we mee om een ­totaalplaatje te kunnen maken. Met deze totaalaanpak voorkom je dat de klant van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Wij laten de klant niet zwemmen! En voor het bijzondere geval we er even niet uitkomen, beschikken we over een breed netwerk aan partijen die ons kunnen aanvullen.” 

Eerlijk communiceren

Door de uitgebreide ervaring met kritische voorzieningen in de zorg en de industrie is AllforZ uitstekend geëquipeerd om onderhoud te verzorgen, te beheren en te coördineren voor ziekenhuizen, klinieken, laboratoria en bijna alle vormen van industriële installaties. Kreijt: “Wij zijn ook een goede sparringpartner voor installatietechnisch georiënteerde personen in het vastgoed, die goed advies nodig hebben of meer tijd willen besteden aan hun eigen corebusiness. AllforZ is geheel onafhankelijk van een projectorganisatie. We focussen ons volledig op het onderhouden van installaties en op onze relatie met de klant, die één aanspreekpunt heeft. We zijn duidelijk en eerlijk in onze communicatie en brengen de kosten en consequenties van onze aanpak helder in beeld. Dus geen verrassingen, nu niet en in de toekomst niet. De klant van vandaag zit volgens ons niet te wachten op korte termijn oplossingen, slechte communicatie en half werk. Wij zorgen voor installaties die voortdurend en ongemerkt hun werk doen.” 

Ervaring Comicro

“De technische kennis van het druk- en regelsysteem van het BSL3-Lab hebben wij zelf niet in huis. Het is daarom fijn dat AllforZ ons kan ontzorgen met het jaarlijkse onderhoud. We kennen Jeroen en Robin al van de tijd voordat ze AllforZ zijn gestart. Het zijn prettige en kundige mensen, die met ons meedenken om de veiligheid van onze BSL3-analisten te waarborgen. Zij begeleiden ons intensief in het voortraject van het onderhoud. De continuïteit is bij AllforZ, door het inschakelen van hun enorme netwerk, altijd gegarandeerd. Wij kijken uit naar een lange en prettige samenwerking.”

Jeroen Kreijt in gesprek met Elise Knetemann, kernanalist aandachtsgebied Mycobacteriën(TB)/BSL-3 (Comicro).

Karen Teske, afdelingsmanager
Comicro B.V.,
expertcentrum
voor microbiologie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details