Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Geslaagde inrichting voor Het Wooldhuis 

Geslaagde inrichting voor Het Wooldhuis 

De grote uitdaging voor een leverancier van meubels is aansluiten op de wens van de opdrachtgever. KVS/Vervoort Meubelen is daarin bij de inrichting van Het Wooldhuis meer
dan geslaagd. 

Joost Graat, Zorgmanager Nederland bij Vervoort vertelt hoe de samenwerking tot stand kwam. “De opdracht lag in eerste instantie bij KVS Project- & Kantoorinrichting in Zwolle. Zij zocht een specialist in de zorg en kwam bij ons terecht. Op basis van het interieurontwerp van Inggé Syaranamual (ontwerpstudio Syara) hebben wij een meubelvoorstel gemaakt. Wij hebben veel ervaring met zorg, dus de vragen over de juiste stoffering, duurzaamheid (materiaalkeuze, constructie, levensduur, afvalverwerking) en de degelijkheid van het meubilair waren voor ons goed in te vullen.”

Naast de inrichting van de huiskamers, de kapsalon, de personeelsruimte, het restaurant en de dagbesteding ontwierpen de architecten van Vervoort in samenspraak met KVS en Syara een aantal themagerichte nisjes op de gangen. Tevens is gezorgd voor een nieuwe receptiebalie met daarachter een postvakken-werkkast.

Dat Het Wooldhuis voor de samenwerking van KVS/Vervoort ­Meubelen Vervoort koos, was, naast een uitgebreide presentatie in Heino, ook te danken aan de visie en het meedenken van de medewerkers van de bedrijven, in samenwerking met Syara en de grote showroom die Vervoort in Goirle heeft. “We hebben een showroom van ruim 4.000 vierkante meter waar onze zes in zorg gespecialiseerde accountmanagers en vier studiomedewerkers, gespecialiseerd in zorg, nog eens heel concreet konden laten zien wat Vervoort te bieden heeft. We merken dat opdrachtgevers dat op prijs stellen. Uiteindelijk was dat ook voor Het Wooldhuis de reden om met KVS/Vervoort Meubelen in zee te gaan.”

FEITEN EN CIJFERS 

Opdrachtgever: Stichting Zorgspectrum ’t Zand, Zwolle
Architect: De Bruin Architecten, Zwolle
Adviseur huisvesting: Penta Rho, Apeldoorn
Bouwkundig aannemer: Dons & Troost, Staphorst
Inrichting: KVS/Vervoort Meubelen, Goirle
Ventilatie-units: ClimaRad, Oldenzaal
Bouwfase 1: Vijvergebouw
Bouwfase 2: Parkgebouw (nagenoeg gelijktijdig met fase 1)
Bouwfase 3: Verbindingsgang, grootkeuken en algemene voorzieningen

· Selectie architecten: 2018

· Start sloop fase A (Nijenhuys): 2020 

· Oplevering nieuwbouw fase 1 en 2: januari/februari 2023

· Inhuizing: maart/april 2023 

· Start sloop fase B (hoofdgebouw): mei 2023 

· Start nieuwbouw fase 3: september 2023

· Oplevering nieuwbouw fase 3: maart 2024

Totale oppervlakte terrein: ca. 30.860 m2

Totale oppervlakte gebouw: ca. 7.900 m2

Capaciteit: 90 cliëntenstudio’s met eigen badkamer, 9 woonkamers met eigen keuken, dagbestedingen, activiteitenbegeleiding, restaurant en grootkeuken, belevingstuin en een groot park

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details