Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Gespecialiseerde belegger in zorgvastgoed
De groep belegde in Nederland in verschillende kleinschalige zorglocaties, zoals in Almere Buiten.

Gespecialiseerde belegger in zorgvastgoed

Aedifica is een gespecialiseerde belegger in zorgvastgoed met een bijzondere focus op huisvesting voor ouderen met een zorgvraag. Sinds haar eerste Nederlandse investeringen in 2016 heeft Aedifica een portefeuille opgebouwd met meer dan 70 zorglocaties, die plaats biedt aan ruim 3.100 bewoners. De waarde van de Nederlandse portefeuille bedraagt ongeveer € 650 miljoen. In Nederland is de groep genoteerd op Euronext Amsterdam.

Finse zorgcampus waarin verschillende zorgfuncties in één complex gecombineerd worden.

Naast Nederland is Aedifica nog actief in zeven andere Europese landen, waaronder België, het Verenigd Koninkrijk en Finland. De groep heeft een totale portefeuille van meer dan 600 gebouwen met een totale waarde van bijna € 6 miljard en capaciteit voor ruim 35.000 bewoners in residentiële zorglocaties en 11.000 kinderen in kinderdagverblijven. Sociale duurzaamheid is voor Aedifica een fundamentele drijfveer. Zij wil meerwaarde creëren voor de brede samenleving door het ontwikkelen van innovatieve en duurzame vastgoedconcepten die zijn afgestemd op de behoeften van de bewoners en die hun levenskwaliteit verbeteren.

In samenspraak met haar lokale exploitanten, bouwpartners en stakeholders gaat Aedifica op zoek naar een gepast vastgoedconcept voor de buurt waarin haar gebouwen worden opgetrokken. Op die manier belegde de groep de afgelopen jaren in Nederland in verschillende kleinschalige zorglocaties. In haar andere Europese markten ontwikkelde ­Aedifica ook een reeks verschillende concepten, zoals ‘service communities’ in Finland. Op zulke zorgcampussen worden verschillende zorgfuncties in één complex gecombineerd en worden bijvoorbeeld gemeenschappelijke programma’s georganiseerd voor ouderen en kinderen of personen met een handicap.

Ook ecologische duurzaamheid is voor Aedifica een prioriteit. Ondanks het energie-intensieve karakter van zorgvastgoed wil de groep tegen 2030 de gemiddelde intensiteit van het netto-energieverbruik (nEUI) van haar hele Europese portefeuille gevoelig doen dalen tot minder dan 130 kWh/m². In Nederland zit Aedifica al ruim onder die doelstelling. Ongeveer een vijfde van de Nederlandse portefeuille heeft bovendien reeds een GPR-certificaat behaald met een gemiddelde score van 8.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details