Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Gespecialiseerde hulpmiddelen voor de zorg
Het bedrijf is in België exclusieve verdeler van het medisch meubilair en de interieurproducten van Oostwoud.

Gespecialiseerde hulpmiddelen voor de zorg

Van ziekenhuisbedden tot lockers

Sterimed uit Riemst is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor obese patiënten en biedt een breed assortiment andere medische hulpmiddelen aan, van pediatrische bedden over wisseldrukmatrassen tot garderobekasten en lockers.

Sterimed groeide in België en haar buurlanden uit tot een referentie voor medische hulpmiddelen voor obese patiënten.

Hulpmiddelen voor obese patiënten

Medische groothandel Sterimed importeert en levert kwalitatieve en duurzame hulpmiddelen aan ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere gespecialiseerde zorginstellingen in België en Luxemburg. Ludwig Stevens richtte het bedrijf in 2003 op. Hij vertelt: “Het aantal mensen met obesitas nam toen sterk toe. Zij belanden vaak in het ziekenhuis met allerlei medische problemen. In die tijd – en voor een stuk nog steeds – waren er heel weinig aangepaste hulpmiddelen voor hen beschikbaar. Toen ben ik begonnen met de verkoop en vooral verhuur van die speciale hulpmiddelen.”

De lockers en garderobekasten voor het nieuwe Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix komen van Sterimed.

De afnemers zijn vooral ziekenhuizen. Stevens: “De meerderheid van de obese patiënten is nu nog vrij jong. Naarmate die populatie ouder wordt, zal de problematiek stilaan doorschuiven naar de woonzorgcentra.” De producten waar het om gaat zijn onder meer buitenmaatse bedden, zetels, toiletstoelen en tilliften. “Een standaard ziekenhuisbed kan gemakkelijk 200 kilogram of zelfs meer dragen. Het probleem is dat de standaard bedden te smal zijn voor obese patiënten.”

Ontdek gemak op wielen met het assortiment medicijnenkarren, linnen-, laptop- en zorgwagens.

Meer comfort voor patiënt en personeel

De hulpmiddelen die Sterimed levert, bieden daarvoor een oplossing. De bedden kunnen aan weerskanten 15 centimeter worden verbreed, waardoor ze meer comfort bieden aan de patiënt. Ook voor het verplegend personeel is het zo makkelijker om bijvoorbeeld wonden te verzorgen aan de rug van de patiënt.

In de catalogus vind je XXL-producten, van patiëntenliften over rolstoelen tot bedden.

In niet-verbrede toestand zijn de bedden smal genoeg om door de deur van de ziekenhuiskamer en door de liftdeuren te kunnen. “Hetzelfde geldt voor de zetels, toiletstoelen en tilliften. Die laatste kunnen een gewicht tot wel 400 kilogram tillen”, vertelt Stevens.

Uitgebreid gamma medische hulpmiddelen

Geholpen door de ervaring die hij met obesitashulpmiddelen had opgebouwd, begon Stevens het productengamma uit te breiden. Zo is Sterimed intussen een gekende speler in de markt van wisseldrukmatrassen: speciale matrassen tegen doorligwonden. Het bedrijf is ook leverancier voor de pediatrische bedden (babywiegjes en spijlenbedjes) van de Nederlandse firma Oostwoud.

Voor woonzorgcentra is Sterimed de exclusieve verdeler van de producten voor medicatieverdeling van de Belgische firma Belintra, een absolute referentie in de markt. Daarnaast biedt Sterimed een breed assortiment aan andere producten voor ziekenhuizen. Een productgroep die bij het bedrijf de laatste jaren een onstuimige groei heeft doorgemaakt, zijn garderobekasten en lockers voor de medische sector. Ook die worden gemaakt door de firma Oostwoud.

Breed assortiment en hoog serviceniveau

Sterimed is gestaag gegroeid, met als bekroning de aanbesteding die het in 2022 in de wacht sleepte voor de levering, plaatsing en montage van lockers en garderobekasten voor het nieuwe Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix. Het bedrijf zal zich in de toekomst blijven toeleggen op hulpmiddelen voor obese patiënten, waarnaar alleen maar meer vraag komt. Daarnaast wil het zich profileren als dé specialist in medische hulpmiddelen. Stevens: “We onderscheiden ons allereerst door ons brede assortiment, waardoor de klant keuze heeft uit meerdere soorten bedden, zetels, … Maar ook door onze verhuurservice, die 24/7 beschikbaar is. Zo ben ik zelf bijvoorbeeld afgelopen Hemelvaartsdag twee ziekenhuizen gaan beleveren met producten voor obese patiënten. Dat serviceniveau kunnen andere, grotere firma’s niet bieden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details