Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Getinge wint de Swedish Chamber Business Award 2023 in de categorie “Tech For Good”

Getinge wint de Swedish Chamber Business Award 2023 in de categorie “Tech For Good”

Op 15 december werden in Amsterdam de Swedish Chamber Business Awards 2023 uitgereikt aan succesvolle Zweedse bedrijven. De winnaar van de business award van dit jaar in de categorie “Tech For Good” is Getinge, een wereldwijde leider in innovatieve medische technologie.

De ceremonie, georganiseerd door de Zweedse Kamer van Koophandel voor Nederland in samenwerking met de Ambassade van Zweden en Business Zweden, vond plaats tijdens het exclusieve Annual Dinner in het Hilton Hotel Amsterdam. 

Getinge werd in 1904 opgericht in het kleine stadje Getinge in Zweden. Tegenwoordig heeft Getinge wereldwijd meer dan 10.000 mensen in dienst en verkoopt zijn producten in meer dan 135 landen. Getinge voorziet ziekenhuizen en instellingen voor biowetenschappen van producten en oplossingen die zijn ontworpen om klinische resultaten te verbeteren en workflows te optimaliseren. Het aanbod omvat producten en oplossingen voor intensive care, cardiovasculaire procedures, operatiekamers, steriele verwerking en biowetenschappen.

De jury was vooral gecharmeerd van Getinge’s voorbeeld van hun samenwerking met Bluu Seafood in Duitsland, waarbij ze hun eerste marktklare producten van gekweekte viscellen presenteerden – een baanbrekende prestatie die consumenten in staat stelt te genieten van zeevruchten en tegelijkertijd prioriteit geeft aan dierenwelzijn en het verminderen van de druk op mariene ecosystemen. 

Michael Vallon, CFO Getinge DACH/BeNeLux, nam de Swedish Enterprise Award in ontvangst: “We zijn enorm vereerd met deze prestigieuze prijs. Deze erkenning is een bewijs van onze toewijding aan het bevorderen van oplossingen voor de gezondheidszorg en het stimuleren van duurzame innovatie. Samenwerkingen zoals die met Bluu Seafood belichamen onze toewijding aan het leveren van impactvolle bijdragen aan de maatschappij en het milieu.”

De jaarlijkse Swedish Chamber Business Awards, die in 2010 begon als de Zweedse Kamer Exportprijs, ontwikkelde zich tot een prestigieuze erkenning voor Zweedse bedrijven die aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt op de Nederlandse markt.

Getinge is de Zweedse Kamer van Koophandel dankbaar voor deze gewaardeerde erkenning en blijft zich inzetten voor innovatie, duurzaamheid en uitmuntendheid binnen de gezondheidszorgindustrie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details