Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Gezond lopen

Gezond lopen

In de sector Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuishulp werken ongeveer 32.000 verpleegkundigen, 125.000 verzorgenden en 23.000 helpenden. Deze aantallen zijn ontoereikend voor de huidige zorg. Er zijn veel vacatures en dat zal in de nabije toekomst toenemen door de voortdurende vergrijzing.

Werk

Deze professionals doen vaak fysiek belastend werk. Het gaat voor verzorging en verpleging bijvoorbeeld om de zorg- en verpleeghandelingen aan het bed, het werken met incontinentie materiaal, de transfer van cliënten, wassen en begeleiden bij toiletgang, hulp bij aan- en uitkleden, hulp bij aan- en uittrekken van steunkousen en het uitvoeren van verpleegkundige handelingen.

Risico’s

Kracht uitoefenen en werken in ongunstige werkhoudingen kan leiden tot klachten aan het bewegingsapparaat en verzuim. Het gemiddelde verzuimpercentage onder medewerkers in de VVT is 5,8%. Binnen de sector VVT is het verzuim door fysieke belasting het hoogst vergeleken met de andere zorgsectoren.

Schoenen

Werkschoenen zijn altijd met een antislip zool uitgerust. In vergelijking met veiligheidsschoenen hebben werkschoenen geen beschermende neus nodig. De schoenen zorgen voor een optimale demping en stabiliteit. Ze zijn ontworpen voor veel lopen en staan waarbij er uit vier niveaus gekozen kan worden. Veiligheidsschoenen worden geclassificeerd naar de mate van bescherming. In totaal zijn er zes klassen te onderscheiden.

Miss Safety

Het merk Puma biedt werk- en veiligheidsschoenen. Het van oorsprong sportmerk biedt schoenen met een comfortabel loopcomfort. Voor vrouwen is er een speciale Miss Safety collectie. Deze Puma werkschoenen hebben verschillende normeringen van S1 tot en met S3. De loopzolen zijn van rubber en tussen de loopzool en de inlegzool zit een EVA tussenzool. Alles is gericht op een optimale schokdemping, ondersteuning en stabiliteit. Om langdurig zonder klachten te lopen en staan.

De zorg staat sinds de uitbraak van het coronavirus nog meer onder druk. Alle handen aan het bed. Dat is een applaus waard vandaar de landelijke actie ‘klap het coronavirus de wereld uit’. Een drie minuten lang durend applaus voor alles en iedereen die strijdt tegen het coronavirus op dinsdagavond 17 maart 2020.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details