Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema's

Gezond worden en blijven met hygiënische rubber vloerbedekkingen

noraplan-signa-bronovo-ziekenhuis-den-haag-kopieren

25 oktober 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Veiligheid is bijzonder belangrijk in de gezondheidszorg. Daarom heeft nora duurzame rubber vloerbedekkingen van emissiearme materialen ontwikkeld die sterk en eenvoudig te reinigen zijn en dat permanent zonder coating.

Voor ziekenhuizen spelen kwaliteit en onderhoud op lange termijn een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met ziekenhuizen en architecten wordt bewust gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora, die gecertificeerd zijn met Cradle-to-Cradle Silver, het Finse M1 en het Duitse Blauwe Engel ecolabel. De combinatie van deze ecolabels bevestigen de uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en hiermee worden de geur en inhoudsstoffen van materialen aangetoond, wat van belang is voor het milieu en de gezondheid.

‘De gezondheid van de gebruiker staat aan de basis van de ontwikkeling van deze vloeren’.

 

Lage exploitatiekosten zijn van groot belang. Voordelen van nora rubber vloerbedekkingen zijn een goede reinigbaarheid – bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen – een lange levensduur en ruimteoverschrijdende inrichtingsoplossingen. De aantrekkelijk rubber vloerbedekkingen van nora zijn de eerste keuze bij de inrichting van ziekenhuizen. Ze bieden niet alleen een aantrekkelijk design, maar ook alle technische eigenschappen die ziekenhuizen nodig hebben voor hun dagelijks werk.

PVC-vrij en geen weekmakers

Nora rubber vloerbedekkingen zijn extreem duurzaam en slijtvast, wat resulteert in een lange levensduur. Zij vereisen geen coating of was, noch bevatten zij PVC, weekmakers of halogenen. Hierdoor zijn ze niet alleen milieuvriendelijk maar ook veilig en blijven ze na het leggen in tegenstelling tot andere soorten vloerbedekking maatvast. De producten van nora zijn CO2-neutraal, garanderen een gezond binnenklimaat en zijn al in 2006 onderscheiden met het milieukeurmerk De Blauwe Engel. Perfect voor een omgeving waarin je snel weer gezond wordt. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details