Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Gezond worden en blijven met hygiënische rubber vloerbedekkingen

Gezond worden en blijven met hygiënische rubber vloerbedekkingen

Veiligheid is bijzonder belangrijk in de gezondheidszorg. Daarom heeft nora duurzame rubber vloerbedekkingen van emissiearme materialen ontwikkeld die sterk en eenvoudig te reinigen zijn, en dat permanent zonder coating.

Voor ziekenhuizen spelen kwaliteit en onderhoud op de lange termijn een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met ziekenhuizen en architecten wordt bewust gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora, die gecertificeerd zijn met Cradle-to-Cradle Silver, het Finse M1 en het Duitse Blauwe Engel ecolabel. De combinatie van deze ecolabels bevestigen de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid en tonen de geur- en inhoudsstoffen van materialen aan, wat van belang is voor milieu én gezondheid. 

Rubber vloerbedekkingen
Bronovo ziekenhuis Den Haag noraplan signa.

Voordelen
Lage exploitatiekosten zijn van groot belang. De voordelen van nora rubber vloerbedekkingen zijn een goede reinigbaarheid, bestendigheid tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen, lange levensduur en ruimteoverschrijdende inrichtingsoplossingen. De aantrekkelijk rubber vloerbedekkingen van nora zijn dan ook de eerste keuze bij de inrichting van ziekenhuizen. Ze bieden niet alleen een aantrekkelijk design, maar ook alle technische eigenschappen die ziekenhuizen nodig hebben voor hun dagelijkse werk.

Rubber vloerbedekkingen
UMC Utrecht operatiecentrum noraplan sentica.

PVC-vrij en geen weekmakers
Nora rubber vloerbedekkingen zijn extreem duurzaam en slijtvast, wat resulteert in een lange levensduur. Het vereist geen coating of was, noch bevat het PVC, weekmakers (ftlaten) of halogenen (bijvoorbeeld chloor). Omdat ze geen PVC bevatten, zullen nora rubber vloerbedekkingen gegarandeerd geen zoutzuur, dioxines of furanen generen in geval van brand. Hierdoor zijn ze niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veilig en blijven ze na het leggen in tegenstelling tot andere soorten vloerbedekking maatvast en krimpen ze niet. De producten van nora garanderen een gezond binnenklimaat en werden al in 2006 onderscheiden met het milieu keurmerk ‘De Blauwe Engel’. 

Perfect voor een omgeving waarin je snel weer gezond wordt.

Tekst en beeld | nora flooring
Uitgelichte afbeelding: 
(foto: EGM Architecten)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details