Hygiënische rubber vloerbedekkingen

Bronovo Ziekenhuis, Moeder-kindercentrum; Den Haag; Niederlande

00:49
15-10-2018

Gezond worden en gezond blijven met hygiënische rubber vloerbedekkingen

Veiligheid is bijzonder belangrijk in de gezondheidszorg. Daarom heeft nora duurzame rubber vloerbedekkingen van emissiearme materialen ontwikkeld die sterk en eenvoudig te reinigen zijn, en dat permanent zonder coating.

Voor ziekenhuizen spelen emissiearme bouwmaterialen een belangrijke rol. In nauwe samenwerking met ziekenhuizen en architecten wordt bewust gekozen voor de rubber vloerbedekkingen van nora, die gecertificeerd zijn met het Finse M1 en het Duitse Blauwe Engel ecolabel. De combinatie van beide ecolabels bevestigt de uitstekende kwaliteit en toont de geur- én inhoudsstoffen van de materialen aan, wat van belang is voor het milieu én de gezondheid. Het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam bouwen!

Lage exploitatiekosten zijn van groot belang. Voordelen van nora rubber vloerbedekkingen zijn een goede reinigbaarheid – bestand tegen oppervlakte-desinfectiemiddelen – een lange levensduur en ruimteoverschrijdende inrichtingsoplossingen. De aantrekkelijk rubber vloerbedekkingen van nora zijn de eerste keuze bij de inrichting van ziekenhuizen. Ze bieden niet alleen een aantrekkelijk design, maar ook alle technische eigenschappen die ziekenhuizen nodig hebben voor hun dagelijkse werk.

Hygiënische rubber vloerbedekkingen

Geen pvc en weekmakers
Nora rubber vloerbedekkingen bevatten geen pvc, weekmakers (ftalaten) en halogenen (bijvoorbeeld chloor). Hierdoor zijn ze niet alleen milieuvriendelijk, maar blijven ze na het leggen in tegenstelling tot andere soorten vloerbedekking ook maatvast en krimpen ze niet. Hierdoor garanderen de producten van nora een gezond binnenklimaat, waardoor ze al in 2006 werden onderscheiden met het milieu keurmerk ´De Blauwe Engel´. Perfect voor een omgeving waarin je snel weer gezond wordt. Meer informatie vindt u op www.nora.com.  

Tekst en beeld: nora flooring systems

Bouwen aan de Zorg partners

Forbo FlooringFloorcouture®