Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Gezonde Akoestiek. Eén zorg minder!
School in Molenbeek.

Gezonde Akoestiek. Eén zorg minder!

Een optimale ruimteakoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving maar is cruciaal voor gezondheid en welzijn! Het zorgt voor een betere spraakverstaanbaarheid, motivatie, productiviteit, goede stemming én bespoedigt het natuurlijke herstel van patiënten.  Daarnaast is in Coronatijd de kwaliteit van de binnenruimte belangrijker geworden. In het ontwerp van gebouwen krijgt het concept ‘binnenakoestiek’ dan ook terecht meer aandacht. Tegelijkertijd stijgt de belangstelling voor natuurlijke en duurzame materialen. Soundless Acoustics combineert deze twee elementen in één akoestische oplossing.

Haal de natuur binnen!

Haal de natuur binnen met het 100% natuurlijk gemummificeerde mos op een backing van hoogwaardig geluidsabsorberende katoenvezelplaten, waarmee een naadloze, hoogwaardig geluidsabsorberende wand kan worden gerealiseerd. Deze wand heeft een exclusieve uitstraling en een hoog knuffelgehalte. De mospanelen zijn volledig onderhoudsvrij en hebben niets nodig aan water, daglicht of onderhoud! Tevens worden deze panelen handgemaakt en dat maakt elk paneel uniek. Daarnaast worden ze volledige op maat gemaakt in elke gewenste afmeting, zodat ze altijd op elke muur passen. Tevenszijn deze panelen zijn verkrijgbaar in nagenoeg elke vorm of afmeting, ook met een mooi frame van aluminium of hout.

Restaurant in België.

Natuurlijk ‘groen’ binnen de ruimte

De roep om groen binnen een ruimte klinkt luider. Begrijpelijk, aangezien onderzoek heeft uitgewezen dat natuurlijk groen een kalmerend en rustgevend effect heeft en de stemming van mensen gunstig beïnvloedt.  

De mospanelen van Soundless Acoustics zijn niet alleen ‘groen’ van kleur maar ook ecologisch ‘groen’, aangezien het een natuurlijk en biologisch afbreekbaar product betreft. Bijkomend positief effect is dat deze groene natuurlijke kleur veel rust uitstraalt en bijdraagt aan een aangename ruimtebeleving. Uniek aan deze mospanelen is dat deze worden geprepareerd met een biologisch afbreekbaar en natuurlijke substantie waar geen chemische middelen aan te pas komen. 

Soundblox

In een situatie waar een robuuste, stabiele muur net zo belangrijk is als de ruimte akoestiek, zijn Soundblox daarvoor de perfecte oplossing! Met Soundblox akoestische betonblokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandveiligheid geïntegreerd worden in een stabiele muurconstructie. Alles geregeld in één wand. Met een kleurtje erop past deze muur in elk design. Binnenkort kunnen Soundblox nóg duurzamer worden geproduceerd met een negatieve CO2 uitstoot, waarbij CO2 uit de lucht wordt gehaald en aan het productieproces worden toegevoegd.

Groen én robuust

De natuurlijke mosbedekking kan ook prima op Soundblox, akoestische betonblokken worden aangebracht. De geluidsabsorberende en –isolerende eigenschappen van Soundblox akoestische betonblokken in combinatie met natuurlijk mos, verenigt praktische constructieve stabiliteit met een exclusieve en natuurlijke uitstraling van de dit bijzondere natuurproduct.

Soundless Acoustics biedt duurzame, decoratieve en geluidsabsorberende oplossingen waarmee een prettige ruimte-akoestiek en daarmee een prettige ruimtebeleving gerealiseerd wordt, waarbij gezondheid en waarbij welzijn centraal staan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details